Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Hostel Blekerstraat 30’, Almere Stad

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 8 juli 2010 het bestemmingsplan ‘Hostel Blekerstraat 30’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt de realisatie mogelijk van een hostel voor drugsverslaafden met een psychiatrische aandoening op het perceel Blekerstraat 30 in Centrum Almere Stad. Het bestaande pand op dit perceel zal worden verbouwd tot een wooncomplex met een koppeling tussen wonen en zorg. Het complex omvat onder andere 29 wooneenheden, 1 logeerkamer en voorzieningen voor bewoners en begeleidend personeel.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 9 augustus 2010 tot en met maandag 20 september 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Eerder heeft het bestemmingsplan als ontwerp ter inzage gelegen. Bij de vaststelling zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd.

In de regels zijn de doeleindenomschrijving voor ‘drugsopvang’ en de wijzigingsbevoegdheid voor het verwijderen van de aanduiding ‘drugsopvang’ gewijzigd. Ook is de bouwmogelijkheid voor antennes en masten voor telecommunicatie uit de regels verwijderd. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit.

Tegen het raadsbesluit is door de provincie en/of het rijk geen reactieve aanwijzing gegeven.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen de bovengenoemde termijn van ter inzage legging beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan iedere belanghebbende binnen deze termijn beroep instellen.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, o.v.v. ‘beroepschrift bestemmingsplan Hostel Blekerstraat 30’. Het beroep schorst de werking van het besluit niet. Om het bestemmingsplan door de rechter geschorst te krijgen (voorlopig de juridische werking te ontnemen) is het nodig om naast het beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven).

Het papieren gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/bestemmingsplannen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP2A07-vg01. Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u op elektronische wijze verkrijgen op: https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP2A07-vg01.

Naar boven