Wijzigingsplan ‘Landelijk Gebied, 23ste wijzigingsplan Melvert 5’

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het wijzigingsplan ‘Landelijk Gebied, 23ste wijzigingsplan Melvert 5’, zoals dit door het college bij besluit van 20 juli 2010 is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor belanghebbenden ter inzage ligt tijdens openingstijden in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, en tijdens openingstijden in de bibliotheken van Veghel, Markt 1, en Erp, Den Uil 1. Tevens is het wijzigingsplan elektronisch raadpleegbaar op www.veghel.nl.

Het wijzigingsplan biedt het juridisch-planologisch kader om op het perceel met het adres Melvert 5 een nieuwe kraamzeugenstal te bouwen. In het vigerende bestemmingsplan is het bestemmingsvlak zo vormgegeven dat er alleen ten zuid oosten van het bedrijf bebouwing kan worden opgericht. Gevraagd wordt de kraamzeugenstal aan de noordwest zijde van het bedrijf te realiseren. Hiervoor is een vormwijziging van het bestemmingsvlak ‘Agrarische bedrijven’ noodzakelijk. De Adviescommissie Agrarische Bouwaanvragen heeft een positief advies uitgebracht over de beoogde vormwijziging van het bestemmingsvlak.

Tegen het vermelde wijzigingsplan kan beroep worden ingesteld bij de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, Postbus  90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch, door:

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpwijzigingsplan;

  • Belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan hebben kunnen indienen.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Met nadruk wordt opgemerkt dat het indienen van beroep de werking van dit wijzigingsplan niet schorst. De werking van dit besluit kan uitsluitend worden geschorst door een uitdrukkelijke uitspraak van de Voorzieningenrechter.

Veghel, 4 augustus 2010

Naar boven