Bestemmingsplan Salland II gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 24 juni 2010 het bestemmingsplan Salland II gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Harinkdijk in het zuiden, de Ridderschapsweg in het oosten en een aantal landbouwpercelen en een bosperceel rondom het Knapenveld. Dit bestemmingsplan regelt de juridisch-planologische mogelijkheid om een uitbreiding van Raalte te realiseren met circa 239 woningen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Op hoofdlijnen zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Toelichting

  • in paragraaf 4.6 wordt een verwijzing naar de keur opgenomen;

  • de invoergegevens aangaande de geluidsberekening worden als bijlage bij de toelichting gevoegd;

  • in hoofdstuk 7 worden de inspraakreacties geanonimiseerd.

Verbeelding

  • met betrekking tot Harinkdijk 9 wordt het bouwvvlak richting de Harinkdijk verschoven en de gevellijn verwijderd (ook aangepast in toelichting en regels);

  • de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – afwijkende afstand zijdelingse perceelsgrens 3.00 meter’ ter plaatse van de bestemming ‘Wonen-3’ wordt verwijderd;

  • op een aantal plaatsen wordt de bestemming ‘Tuin’ gewijzigd in ‘Verkeer-Verblijf’;

  • twee bouwvlakken binnen de bestemming ‘Wonen-1’ worden aangepast;

  • op twee plaatsen wordt de bestemming ‘Wonen-4’ voor een klein deel gewijzigd in ‘Tuin’;

  • in het zuidoostelijke hoekje van het plangebied wordt de bestemming ‘Tuin’ omgezet in ‘Groen’.

Regels

  • in de bestemming ‘Wonen-4’ wordt de bepaling dat aan- en bijgebouwen minstens 6,00 meter achter de voorgevelrooilijn gebouwd moeten worden gewijzigd in 3,00 meter (ook aangepast in de toelichting);

  • in de bestemming ‘Wonen-2’ wordt de wijzigingsbevoegdheid om ter plaatse van de aanduiding ‘twee-aaneen’ vrijstaande of aaneengebouwde woningen te realiseren omgezet in een ontheffingsbevoegdheid (ook aangepast in toelichting).

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit liggen vanaf donderdag 5 augustus 2010 gedurende 6 weken ter inzage. De stukken zijn te raadplegen op:

  • www.ruimtelijkeplannen.nl

  • de link www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20090023-0003 welke is te vinden op www.raalte.nl onder Actueel/Bekendmakingen/Ruimtelijke ordening

  • in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte

Gedurende voornoemde termijn kan door een belanghebbende die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad alsmede belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen op het ontwerpbestemmingsplan beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht in het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende hiertegen binnen de beroepstermijn eveneens beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven