Vaststelling bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied- Ruimte voor Ruimte 2010’ en vaststelling van het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken bekend dat de gemeenteraad op 23 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied – Ruimte voor Ruimte 2010’ gewijzigd heeftvastgesteld. In dit kader hebben Burgemeester en wethouders ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder definitief besloten tot het vaststellen van hogere grenswaarden voor zes nieuw geprojecteerde woningen.

Planlocaties

Het bestemmingsplan voorziet in een bestemmingswijziging voor de volgende locaties:

  • 1. Stompwijkseweg 36c;

  • 2. Stompwijkseweg 38a;

  • 3. Stompwijkseweg 46b;

  • 4. Stompwijkseweg 48c;

  • 5. Dr. van Noortstraat 171;

  • 6. Dr. van Noortstraat 175;

  • 7. Dr. van Noortstraat 183;

  • 8. Oosteinde 10.

Inhoud bestemmingsplan

Bij de gemeente is een aantal verzoeken ingediend om glas/bedrijfsopstallen te saneren in ruil voor woningen (compensatiewoningen). Het huidige bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2001’ voorziet niet in de mogelijkheid om aan deze ontwikkelingen tegemoet te komen. Gelet op het belang van de (voortgang van de) sanering van de betreffende kassenbedrijven voor het buitengebied in het algemeen en voor de betrokken bedrijven in het bijzonder, wordt vooruitlopend op de integrale herziening van het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2001 (het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2011’) een apart bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied – Ruimte voor Ruimte 2010’ heeft als doel een juridisch planologische basis te bieden voor de sanering van de betreffende bedrijfsbebouwing/kassen en de te bouwen woningen.

Ter inzage

Van vrijdag 6 augustus 2010 en met 17 september 2010 liggen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor iedereen ter inzage in het Servicecentrum Leidschendam, Koningin Wilhelminalaan 2 te Leidschendam en in het Servicecentrum Voorburg, Raadhuisstraat 47a te Voorburg. De Servicecentra zijn op alle werkdagen geopend. Zonder afspraak: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur, op woensdag – alléén in Voorburg – van 09.00 tot 20.00 uur. Op afspraak: maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 16.00 uur, op woensdag – alléén in Vooburg – van 09.00 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan en het bovengenoemde besluit is ook in te zien via de gemeentelijke website: www.leidschendam-voorburg.nl.

Beroep

Van 6 augustus 2010 tot en met 17 september 2010 kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied – Ruimte voor Ruimte 2010’ en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degenen die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad dan wel degenen die tijdig op grond van artikel 3.15 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder zienswijzen hebben ingediend;

  • iedere belanghebbende voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn.

Gedurende bovengenoemde periode kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad omtrent de vaststelling treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroep, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot goedkeuring niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Naar boven