Vaststelling bestemmingsplan ‘Vale Peelweg 4’ te Venhorst

De raad van de gemeente Boekel heeft in zijn vergadering van 20 mei 2010 besloten het bestemmingsplan ‘Vale Peelweg 4 te Venhorst’ vast te stellen. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 4 augustus 2010 gedurende 6 weken ter inzage bij de Centrale balie op het gemeentehuis van Boekel. U kunt het pan desgevraagd ook buiten kantooruren inzien. U kunt hiervoor binnen de gestelde termijn een afspraak maken met Arthur Hermans van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Gedurende deze termijn is het besluit met de daarbij behorende stukken eveneens te raadplegen op de website www.boekel.nl, onder ‘Beleid – digitale bestemmingsplannen – bestemmingsplannen in procedure’.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt begrensd door percelen behorende bij de adressen Vale Peelweg 4 en 4-A te Venhorst. Het bestemmingsplan voorziet in de reparatie van het agrarische bouwblok, waaraan goedkeuring is onthouden door Gedeputeerde Staten in het kader van het bestemmingsplan Buitengebied 2005 voor het betreffende perceel. Tevens wordt voorzien in een beperkte uitbreiding van het bestaande agrarische bedrijf ter plaatse tot maximaal 1,5 hectare bouwblok. Hierdoor kan het bedrijf de noodzakelijke milieutechnische en bedrijfsmatige maatregelen nemen om duurzaam te kunnen blijven produceren.

Exploitatieplan

De gemeenteraad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen, aangezien het kostenverhaal middels een anterieure overeenkomst voldoende is geregeld.

Beroep

Degene die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en belanghebbende is, alsmede belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest (tijdig) zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het beroep schort de werking van het vaststellingsbesluit niet op. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij degene die beroep instelt een verzoek om een voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Het bestemmingsplan treedt in dat geval niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor zowel het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

3 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van Boekel.

Naar boven