Vastgesteld bestemmingsplan ‘Woldmeenthe 2e herziening’

Deze publicatie is abusievelijk al eerder gepubliceerd op 30 juli, nummer 12163. De eerdere publicatie dient als niet gepubliceerd te worden beschouwd.

De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft op 29 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Woldmeenthe 2e herziening’ gewijzigd vastgesteld, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening.

Dit bestemmingsplan voorziet in een regeling voor een gebied tussen De Vesting en het spoor in Steenwijk. Enerzijds is het een aanpassing aan de realisatie van het nieuwe P&R parkeerterrein, met fietspad, ontsluitingsweg en het kantoorgebouw De Vesting 11, en anderzijds de beoogde realisatie van een Onderwijs Expertice Centrum (OEC) en een gebouw met 16 zorgeenheden aan De Vesting. Tenslotte bevat het plan de mogelijkheid voor het bouwen van een kantoorgebouw aan de Eesveenseweg.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op:

  • het bouwvlak van het OEC op de plankaart is gewijzigd, zodat een voorziene uitbreiding binnen het bouwvlak past;

  • in het renvooi is op de plankaart het begrip ‘bouwvlak’ opgenomen;

  • de maximale bouwhoogte ter plaatse van de bestemming Maatschappelijk is van de plankaart verwijderd;

  • artikel 6.2.1. van de regels is gewijzigd en luidt als volgt: ‘de bouwhoogte mag niet meer bedragen dan 8 meter met dien verstande dat over 10% van het bouwvlak de bouwhoogte 10 meter mag bedragen’.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 4 augustus 2010 gedurende een termijn van 6 weken voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Vendelweg 1 in Steenwijk (tijdens openingstijden).

Het bestemmingsplan is met ingang van 4 augustus 2010 te raadplegen op het webadres: http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1708.00003625-VA01

De bestanden van het bestemmingsplan zijn vanaf dat moment ook via internet beschikbaar op het gemeentelijk webadres: http://217.195.248.37:443/EF766D9B-D342-45C7-B433-7142BA1D2B0C/

Gedurende de termijn van ter inzage kan beroep worden ingesteld door:

  • a. een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • b. een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • c. eenieder die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling in het plan aangebrachte wijzigingen.

Het beroepschrift richt u aan de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit treedt in werking op 16 september 2010, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State. Nadat de vaststelling onherroepelijk is geworden, ligt het bestemmingsplan opnieuw ter inzage in het gemeentehuis in Steenwijk (tijdens openingstijden).

Naar boven