Gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen ‘Kloosterstraat Loil’ en ‘Buitengebied, Van Rouwenoortweg 17a te Didam’

Burgemeester en wethouders van Montferland, maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 24 juni 2010 de navolgende bestemmingsplannen heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het ontwerp zoals die eerder ter inzage hebben gelegen.

‘Kloosterstraat Loil’

Het plan voorziet in de bouw van 8 vrijstaande woningen in het gebied gelegen tussen de Weemstraat en Kloosterstraat in Loil. Daarnaast voorziet dit bestemmingsplan de reeds bestaande woningen in dit gebied van een actuele planologische regeling. De doorgevoerde wijziging ten opzichte van het ontwerp heeft in hoofdlijn betrekking op verlaging van de maximaal toegestane bouwhoogte van één van de nieuw te bouw woningen in verband met de ligging in de molenbiotoop. Daarmee samenhangend is ook de ontheffingsmogelijkheid van de maximale bouwhoogte uit de regels van het plan geschrapt.

‘Buitengebied, Van Rouwenoortweg 17a te Didam’

Het plan voorziet in functieverandering van het agrarisch bouwperceel ter plaatse van de Van Rouwenoortweg 17a te Didam naar een woonbestemming met de mogelijkheid tot de bouw van 4 woningen ter plaatse van de aanwezige kassen.

Bij de vaststelling is het plangebied vergroot met het resterende gedeelte van het vigerende bouwperceel. Dat gedeelte is in het plan opgenomen met de bestemming ‘Agrarisch’ (zonder bouwvlak).

De plannen liggen met ingang van 5 augustus 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, locatie ’s-Heerenberg, Hofstraat 1 en zijn tevens via www.montferland.info te raadplegen.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Montferland bij de vaststelling van de plannen ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Didam, 4 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van Montferland.

Naar boven