Bestemmingsplan De Zumpel – Kloosterstraat – Julianastraat te Grubbenvorst vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas delen mee dat de gemeenteraad op 20 juli 2010 het bestemmingsplan ‘De Zumpel – Kloosterstraat – Julianastraat te Grubbenvorst’ heeft vastgesteld. Het plan betreft de ontwikkeling van een nieuwe Jan Linders Supermarkt op de hoek De Zumpel – Kloosterstraat – Julianastraat waar op verdieping ook 17 appartementen gerealiseerd zullen worden. De huidige Rabobank alsmede een verfwinkel en een woning zullen in dit verband gesloopt worden.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 3 augustus 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis (Wilhelminaplein 6 te Horst). De openingstijden van de informatiehoek zijn van maandag 09.00–12.00 uur en van 14.00–19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 09.00–12.00 uur en van 14.00–17.00 uur.

Daarnaast wordt het bestemmingsplan gepubliceerd op de website www.horstaandemaas.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden gedurende de hierboven gestelde termijn tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EX ’s-Gravenhage.

Een beroepschrift heeft echter geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in principe in werking treedt daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Horst, 29 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas.

C.H.C. van Rooij,

burgemeester.

A.P.M. ter Voert,

secretaris.

Naar boven