Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘De Clomp’

Burgemeester en wethouders van Zeist maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 vierde lid van de Wet ruimtelijk ordening (Wro) en artikel 3.42 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 29 juni 2010 het bestemmingsplan ‘De Clomp’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied wordt begrensd door waterloop Biltse en Zeister Grift in het noorden en de achterzijde van de bebouwing aan de Filips van Bourgondiëlaan in het oosten. In het zuiden wordt de grens gevormd door de fietstunnel onder de Griftlaan, de zuidrand van het parkeerterrein en wooncentrum Grote Koppel. De westgrens van het plangebied ligt tegen de maisonettewoningen en tussen de achterzijde van het winkelcentrum en de naastgelegen basisschool De Griffel.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan. Deze zijn het gevolg van ingediende zienswijzen, gemeentelijke overwegingen en door de raad aangenomen amendementen. Bovendien zijn er verder kleine tekstuele en redactionele aanpassingen aangebracht. De wijzigingen staan in het raadsbesluit vermeld. De meeste wijzigingen bestaan uit detailaanpassingen en correcties. Voor de inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de ter inzage gelegde stukken.

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 5 augustus 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de centrale informatiebalie in de publiekshal aan Slotlaan 20 te Zeist. De openingstijden van de balie zijn: 08.00 uur−15.00 uur (ma. t/m wo.), 12.00 uur−20.00 uur (do.) en 08.00 uur−12.30 uur (vr.). De bestanden van het bestemmingsplan zijn ook digitaal beschikbaar op: www.zeist.nl.

Op grond van artikel 8.2 eerste lid Wro kan gedurende de termijn van terinzagelegging degene die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren te brengen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan een belanghebbende tijdens de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks een beroepschrift, het vaststellingsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Zeist, juli 2010

Naar boven