stcrt-2010-1211-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Hoofddorp Floriande-Zuid en Nieuw-Vennep Getsewoud 2009 tijdelijke schoollokalen’

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de ‘Wet ruimtelijke ordening’ bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 17 december 2009, nummer 2009.00120613, het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Floriande-Zuid en Nieuw-Vennep Getsewoud 2009 tijdelijke schoollokalen’ heeft vastgesteld.

Het plan

Het bestemmingsplan betreft drie locaties: één aan de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande-Zuid te Hoofddorp en in Nieuw-Vennep een locatie achter IJweg 1500 langs de Noordelijke Randweg in Getsewoud-Noord en aan het Laagveld bij de kruising met de IJweg in Getsewoud-Zuid.

Het bestemmingsplan regelt het gebruik en de bebouwing van de in het plan opgenomen gronden en bouwwerken.

De gemeenteraad heeft besloten naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen en het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. De wijzigingen betreffen in essentie de volgende:

  • In plaats van een bestemming ‘Maatschappelijk’ de bestemming ‘Maatschappelijk (Scholen en buitenschoolse opvang )-Voorlopig’ op te nemen;

  • In plaats van de bestemming ‘Verkeer’ de bestemming ‘Verkeer -Voorlopig’ op te nemen;

  • De maximale instandhoudingtermijn in het bestemmingsplan loopt tot 1 augustus 2015;

  • Het bestemmingsvlak van de locatie Noordelijke Randweg terug te brengen in omvang, zodanig dat alleen gronden nodig voor de bouw worden bestemd voor ‘Maatschappelijk-Voorlopig’;

  • De locatie Noordelijke Randweg te laten ontsluiten vanaf de Noordelijke Randweg. Hiervoor de aanleg van een ontsluitingsweg over de aanwezige waterpartij mogelijk te maken en hiervoor aan het bestemmingsplan de bestemming ‘Verkeer-Voorlopig’ toe te voegen;

  • De ontsluiting van de locatie Laagveld te verplaatsten naar de IJweg;

  • Het bouwvlak van de locatie Laagveld te kantelen en de maatvoering veranderen in 70 x 30 meter;

  • Als onderdeel van de op te nemen voorlopige bestemming de definitieve eindbestemming van de locaties Noordelijke Randweg, Laagveld en Bouwlust te regelen; Voor de locatie Noordelijke Randweg en de locatie Laagveld hiervoor de bestemming ‘Groen’ vast te leggen en voor de locatie Bouwlust de bestemmingen ‘Groen’ en ‘Horeca’.

Inzien

Het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Floriande-Zuid en Nieuw-Vennep Getsewoud 2009 tijdelijke schoollokalen’ ligt ter inzage in het Informatiecentrum/CBI in het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoofddorp. Dit is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur.

De terinzagelegging begint op 29 januari 2010 en duurt zes weken. Ook op de website van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl) kunnen de planstukken worden geraadpleegd.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken tervisieliggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerking treden

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Hoofddorp, 28 januari 2010

Naar boven