stcrt-2010-1210-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Gezondheidspark’

De gemeenteraad heeft op 15 december 2009 het volgende bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld:

  • ‘Gezondheidspark’.

Aan de westkant van Hengelo zijn al langere tijd de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT), Trivium Meulenbelt Zorggroep (TMZ) en een aantal andere voorzieningen op het gebied van de gezondheidszorg (Carint, Rode Kruis, Arbo-dienst) gevestigd: het Gezondheidspark. Bij de geplande uitbreiding van dit gebied wordt dit zorgthema aangehouden en verder versterkt. Hierdoor ontstaat een gebied waar verschillende gezondheidszorggerelateerde bedrijven en instellingen gezamenlijk hun producten, diensten en faciliteiten zullen aanbieden binnen een parkachtige setting.

Het plangebied wordt grofweg omsloten door de spoorlijn Hengelo − Zutphen, de Geerdinksweg, de Boerhaavelaan, de Deldenerstraat en de A35 en kan worden verdeeld in een ontwikkelingsgebied, waar de functies behorend bij het Gezondheidspark hun beslag krijgen (ten oosten van de Brugginksweg), en een conserverend gebied, dat een overwegend agrarisch karakter heeft en behoud (ten westen van de Brugginksweg).

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan opgenomen. Deze zijn het gevolg van ingediende zienswijzen, ambthalve overwegingen en door de raad aangenomen amendementen. Het betreffen wijzigingen op de verbeelding, in de regels en toelichting van het bestemmingsplan. De aangenomen amendementen zijn bij de stukken gevoegd. De ambtshalve wijzigingen en wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen zijn opgenomen in de Staat van Wijzigingen die tevens onderdeel uitmaken van de stukken.

Inzien en beroepschrift

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 29 januari tot en met 11 maart 2010 inzien bij de afdeling Vergunningen in het stadskantoor aan de Hazenweg 121 te Hengelo en op www.hengelo.nl. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingebracht. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 12 maart 2010.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Informatie over de beroepsprocedure vindt u op www.raadvanstate.nl.

Naar boven