Gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen Schelluinen-West, partiële herziening en Schelluinen-Dorpskern, partiële herziening

Burgemeester en wethouders van Giessenlanden maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Giessenlanden op 24 juni 2010 gewijzigd heeft vastgesteld de bestemmingsplannen Schelluinen-West, partiële herziening en Schelluinen-Dorpskern, partiële herziening.

Het bestemmingsplan omvat het gebied van met name de ontsluitingsrotonde van Schelluinen-West, een gedeelte provinciale weg N216 vanaf de ontsluitingsrotonde naar het zuiden en een gedeelte Sportlaan, (dit alles betreft de reconstructie van de verkeerssituatie), alsmede een gedeelte van de percelen Parallelweg 1 en 2 te Schelluinen.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerp aangebracht. Deze wijzigingen c.q. aanvullingen zijn:

  • toevoeging van bepalingen over het parkeren op eigen terrein;

  • beperking van bebouwingclusters in de 2e fase Schelluinen-West tot 1 cluster;

  • op perceel Parallelweg 1, Schelluinen is de bebouwing beperkt tot de huidige bebouwing;

  • enkele technische correcties.

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit liggen vanaf vrijdag 30 juli 2010 gedurende 6 weken ter inzage.U kunt deze stukken raadplegen op www.giessenlanden.nl → Plannen en projecten → Bestemmingsplannen. De stukken liggen eveneens ter inzage bij de afdeling Beheer en Onderhoud in het gemeentehuis, Groeneweg 33 te Hoornaar.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest, alsmede belanghebbenden die bezwaar hebben tegen bovengenoemde vastgestelde wijzigingen kunnen gedurende genoemde termijn van zes weken schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit van de raad.

Dit beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van deze Afdeling (adres idem), waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist. Zonder een dergelijk verzoek treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven