Ontwerpbestemmingsplan ‘Woonwijken’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken bekend dat een ontwerp van een bestemmingsplan is voorbereid voor de naoorlogse woonwijken van Zwartewaterland.

Bestemmingsplan ‘Woonwijken’ heeft betrekking op alle naoorlogse woonwijken in de drie kernen van Zwartewaterland. Het betreft in ieder geval de volgende wijken: Greente, Tag en Binnenlanden in Genemuiden; Dedemsvaart-Zuid, Nadorst en Ter Wee’s Hoek in Hasselt; Barsbekerbinnenpolder, de Nieuwe Sluis en Buitenkwartier-Cingellanden in Zwartsluis. De precieze grenzen van het plangebied zijn te vinden in de stukken die digitaal en analoog ter inzage liggen.

De huidige bestemmingsplannen, zijn meestal vastgesteld in de periode dat deze wijken nieuw werden gebouwd. Omdat in elke periode verschillende eisen werden gesteld aan de grootte van woningen, de mogelijkheden voor bijgebouwen, het uitoefenen van beroepen aan huis etc., zijn ook de regelingen in al deze plannen verschillend. Omdat deze wijken echter in stedenbouwkundig opzicht weinig van elkaar verschillen, wordt in bestemmingsplan Woonwijken gekozen voor een uniforme regeling voor de naoorlogse wijken die voldoet aan de huidige stedenbouwkundige inzichten. In het bestemmingsplan worden geen grootschalige planologische ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Op onze website is meer informatie over de uitgangspunten van het plan te vinden.

Voordat een bestemmingsplan wordt vastgesteld door de gemeenteraad worden alle relevante partijen, instanties en andere belanghebbenden geïnformeerd over het plan en betrokken bij de totstandkoming van het plan. Daartoe is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld dat op drie inloopavonden is gepresenteerd, ter inzage heeft gelegen in het kader van de inspraakverordening en dat aan een aantal partners is toegestuurd. De ingekomen reacties zijn afgewogen en, indien daar aanleiding toe bestond, in het bestemmingsplan verwerkt. De reacties zijn als bijlage in het plan gevoegd.

In het kader van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in relatie tot artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen gedurende 6 weken ter inzage, met ingang van 5 augustus 2010.

Binnen de 6 weken waarin de stukken ter inzage liggen kan eenieder zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Zwartewaterland.

Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het volgende adres:

Postbus 23, 8060 AA Hasselt.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen via 038 385 3050. De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periode bij de afdeling VROM, cluster Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis te Hasselt. Het gemeentehuis is te vinden aan de Telvorenstraat 2 en is op werkdagen van 8:30 tot 12:30 geopend. ’s Middags kunt u hier op afspraak terecht. Tevens zijn de stukken ook in te zien op de website van de gemeente: www.zwartewaterland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. De digitale planbestanden zijn te downloaden op: http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/zwartewaterlandplannen/NL.IMRO.1896.BP0002-/NL.IMRO.1896.BP0002-OW01. De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Vanwege de vakantieperiode zal een herinnering van deze bekendmaking na de schoolvakantie worden gepubliceerd in de Stadskoerier en op de gemeentelijke website.

Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland.

Naar boven