stcrt-2010-1205-001.png Kennisgeving bestemmingsplan ‘Hoogvliet Oudeland’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 12 januari 2010 (verzonden 14 januari 2010) het bestemmingsplan ‘Hoogvliet Oudeland’ hebben goedgekeurd.

Dit goedkeuringsbesluit ligt tezamen met het bestemmingsplan (met bijbehorende stukken) 29 januari 2010 gedurende zes weken op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur ter inzage bij :

  • het Kenniscentrum Bestuursdienst Rotterdam, Coolsingel 40, 3e etage. Kamer 314; (telefoonnummer 010-4172514). Let op Legitimatie verplicht.

  • De secretarie van de deelgemeente Hoogvliet, Middenbaan Noord 47.

Het goedkeuringsbesluit is tezamen met het bestemmingsplan (met bijbehorende stukken) tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplanneninprocedure.

Het plangebied wordt − globaal bezien − begrensd door rijksweg A 15 in het noorden, de Vliet in het oosten, de Laning in het zuiden en door de Aveling in het westen.

Met het plan wordt beoogd de herstructurering mogelijk te maken van delen van het plangebied, t.w. voornamelijk de vlekken op de plankaart met de bestemming ‘woondoeleinden’ en ‘gemengde doeleinden’. Verder is de Desdemonastraat in dit plan voor ‘groen’ bestemd; de verkeersfunctie van deze weg zal derhalve binnen de planperiode beëindigd worden. Voor het overige wordt de bestaande situatie zoveel mogelijk vastgelegd.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tijdig tot Gedeputeerde Staten te wenden tegen dit besluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te worden verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift, als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit omtrent goedkeuring treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Rotterdam, 27 januari 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven