Vastgestelde bestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat de gemeenteraad van Staphorst in de vergadering van 29 juni 2010 met toepassing van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de volgende bestemmingsplannen ongewijzigd heeft vastgesteld

  • ‘J.J. Gorterlaan’. Het bestemmingsplan maakt het verbreden van de J.J. Gorterlaan en het realiseren van een naastgelegen vrijliggend fietspad juridisch planologisch mogelijk. Op deze manier wordt het bedrijventerrein ‘De Baarge’ en het bedrijventerrein aan de Oosterparallelweg op een veilige manier ontsloten. Tevens wordt de bereikbaarheid van de hierboven genoemde bedrijventerreinen verbeterd. Het plangebied omvat het tracé van de J.J. Gorterlaan tussen de spoorlijn Meppel–Zwolle en de Wethouder Buitenhuisstraat.

  • ‘Achthoevenweg’. Het bestemmingsplan maakt het aanpassen van de wegprofilering en het realiseren van een vrijliggend fietspad juridisch planologisch mogelijk. Op deze manier worden de bedrijventerreinen ‘De Esch’, ‘De Baarge’ en het bedrijventerrein aan de Oosterparallelweg op een veilige manier ontsloten. Tevens wordt de bereikbaarheid van de hierboven genoemde bedrijventerreinen verbeterd. Het plangebied omvat de Achthoevenweg vanaf de Hoogeweg tot aan het perceel Achthoevenweg 26 te Staphorst.

De vastgestelde bestemmingsplannen liggen voor een ieder ter inzage vanaf vrijdag 30 juli 2010 voor de duur van 6 weken in het gemeentehuis van Staphorst, publieksbalie Grondgebied. De publieksbalie is geopend op werkdagen van 8:30 tot 12:00 uur en op afspraak. De bestemmingsplannen zijn ook in pdf-formaat in te zien op www.staphorst.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen tegen de vaststellingsbesluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan echter worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De besluiten tot vaststelling treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven