Gedeeltelijk goedgekeurd bestemmingsplan Dalmeden

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben op 13 juli 2010 het bestemmingsplan Dalmeden opnieuw gedeeltelijk goedgekeurd. Het bestemmingsplan Dalmeden voorziet in de realisatie van een nieuwe woonwijk aan de noordzijde van Hengelo. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Slangenbeek, de Dalmedenweg en de Beneluxlaan.

Bij besluit van 6 januari 2010 heeft de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State het goedkeuringsbesluit van de provincie d.d. 15 september 2008 kenmerk 2008/0134677 tot gedeeltelijke goedkeuring van het bestemmingsplan ‘Dalmeden’ vernietigd, voor zover dit besluit betrekking heeft op het plangebied met de bestemming ‘Wonen uit te werken’ wat betreft de deelgebieden Meander en Stromen.

Het gedeelte van het bestemmingsplan ‘Dalmeden’ dat op grond van bovenstaande uitspraak d.d. 6 januari 2010 nog goedkeuring behoeft (Deelgebieden Meander en Stromen) is bij besluit van 13 juli 2010 door Gedeputeerde Staten van Overijssel alsnog goedgekeurd.

Door Gedeputeerde Staten van Overijssel wordt goedkeuring onthouden aan:

De bestemming ‘wonen uit werken’ voor zover gelegen binnen de 5,0 OU/M3-contour rond een agrarisch bedrijf aan de Schalmedenweg.

Inzien en beroepschrift

U kunt het goedkeuringsbesluit en de desbetreffende stukken van 30 juli 2010 t/m 9 september 2010 inzien bij de afdeling Vergunningen in het Stadskantoor aan de Hazenweg 121 in Hengelo.

Tijdens de inzagetermijn kunt u een beroepschrift (in tweevoud) indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag), wanneer u:

  • tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hebt ingediend

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten in te dienen.

Tegen het gedeelte van het bestemmingsplan waaraan goedkeuring is onthouden kan iedereen beroep instellen.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

  • de naam en adres van de indiener

  • de dagtekening

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (en een kopie van het besluit)

  • de gronden van het beroep.

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 10 september 2010. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Een folder over de beroepsprocedure kunt u aanvragen via telefoon 0800-8051 van Postbus 51 of via de internetsite www.postbus51.nl. Informatie vindt u ook op de internetsite van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Naar boven