Vaststelling bestemmingsplan Wolfsheide 2010

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 7 juli 2010 het bestemmingsplan ‘Wolfsheide 2010’ ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd en zonder exploitatieplan vastgesteld. De wijzigingen betreffen ondergeschikte wijzigingen zoals een kleine aanpassing van de grens tussen de bestemmingen ‘wonen’ en tuin’ aan de noordzijde van de aan de zuidzijde van de Sara Mansveltweg geprojecteerde hoek- en kopwoningen, enkele verduidelijkingen in de toelichting en kleine aanpassingen in de regels. In de regels is het begrip ‘hoofdgebouw’ toegevoegd en zijn de definities van ‘afhankelijke woonruimte’, ‘bestaande bouwwerk’, ‘verdieping’ en ‘mantelzorg’ iets aangepast en is de ontheffing in artikel 7.6.1 onder d (de mantelzorgregeling) iets verduidelijkt.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied aan het oostelijke einde van de Sara Mansveltweg te Wolfheze. Het plangebied wordt begrensd door de bestaande woningen aan de Sara Mansveltweg in het westen, de spoorlijn Ede–Arnhem en de Johannahoeveweg in het zuiden, de bestaande bossen in het oosten en camping De Lindenhof in het noorden. In het plangebied worden 49 woningen in verschillende typologieën gerealiseerd, te weten vrijstaand, twee-onder-één-kap en rijen, met bijbehorende openbare ruimte, tuinen en ontsluiting.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van woensdag 4 augustus 2010 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek en de stationswinkel te Wolfheze. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0274.bp0124wh-va05 en op de gemeentelijke website www.renkum.nl/bestemmingsplannen onder ‘vastgesteld’. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0124wh-/NL.IMRO.0274.bp0124wh-va05.

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen. Voor wat betreft de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan kunnen belanghebbenden, ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, gedurende termijn van ter inzage legging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven