Bestemmingsplan HOV-baan Rijnvliet

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 29 juli 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het op 29 juni 2010 door de raad gewijzigd, ten opzichte van het ontwerp, vastgestelde bestemmingsplan HOV-baan Rijnvliet en het daarbij behorende vaststellingsbesluit.

Plangebied en doelstelling

Dit bestemmingsplan zorgt ervoor dat het laatste deel van de HOV-baan, de Rijnvlietbaan, (tracé Utrecht CS–Leidsche Rijn) mogelijk wordt gemaakt. Het bestemmingsplangebied grenst aan de westzijde aan de weg Strijkviertel en aan de oostzijde aan de kruising met de Stadsbaan (nabij het toekomstige Marinus van Tyrusviaduct).

Wijzigingen

De wijzigingen bestaan uit:

Verbeelding (plankaart)

Het plangebied wordt verruimd: een deel van de weg Strijkviertel (in het verlengde van het HOV-tracé) wordt in het plangebied opgenomen.

Toelichting

Paragraaf 3.2 Geluidhinder zal worden aangepast aan het meest recente geluidsonderzoek (dat overigens wel ter inzage heeft gelegen bij het ontwerpbestemmingsplan).

Paragraaf 3.7 Archeologie wordt ter verduidelijking aangevuld met een uitsnede van de Archeologische waardenkaart van de gemeente Utrecht.

Paragraaf 3.9 Water zal worden aangepast, naar aanleiding van de vooroverlegreactie van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Gezien het feit dat het Hoogheemraadschap de reactie pas gestuurd heeft nadat het ontwerpbestemmingsplan al ter inzage lag, worden de door het Hoogheemraadschap voorgestelde wijzigingen als ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Het betreft uitsluitend tekstuele aanpassingen.

Bijlagen

De verleende Flora en fauna-ontheffing d.d. 20 augustus 2009 (kenmerk FF75C/2009/0175) zal worden toegevoegd aan de bijlagen bij het bestemmingsplan. De toelichting zal worden geactualiseerd op dit punt.

Inzien

Het bestemmingsplan en vaststellingsbesluit liggen met ingang van 29 juli gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 8 september 2010, ter inzage bij:

  • Informatiecentrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag van tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkcentra

    • Wijkbureau Leidsche Rijn, Verlengde Vleutenseweg 32a

      open van maandag 13.00–17.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur.

    • Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern, Dorpsplein 1, Vleuten

      open van maandag tot en met vrijdag van 09.00–17.00 uur en donderdag tot 21.00 uur.

Voorts zijn het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit in te zien op internet via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.utrecht.nl.

Beroepsmogelijkheid

De beroepstermijn van 6 weken begint te lopen met ingang van de dag nadat de stukken ter inzage worden gelegd, dat wil zeggen daags na deze publicatie. Belanghebbenden, voor zover zij tijdig zienswijzen hebben ingebracht, dan wel belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht, dan wel diegenen aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend, kunnen gedurende de ter inzage legging van de besluiten schriftelijk beroep instellen bij:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven