Onherroepelijk bestemmingsplan ‘De Vaart I, II en III, 1e partiële herziening’, Almere Buiten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat per dinsdag 22 juni 2010 het bestemmingsplan ‘De Vaart I, II en III, 1e partiële herziening’ onherroepelijk is geworden. Dit houdt in dat dit bestemmingsplan het juridische kader is waaraan met name aanvragen bouwvergunning en vormen van grondgebruik worden getoetst.

Het bestemmingsplan betreft de reparatie van het bestemmingsplan ‘De Vaart I, II en III’ van 25 november 2008. Bij de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘De Vaart I, II en III’ door de provincie is goedkeuring onthouden aan de bedrijfsbestemming op het perceel Dukdalfweg 41. Reden was dat de externe veiligheidssituatie rond dit perceel niet juist was geregeld. In de partiële herziening zal er op het perceel Dukdalfweg 41 opnieuw de bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden B II’ gelden en is in de toelichting een motivering opgenomen ten aanzien van de externe veiligheidssituatie van het bedrijf.

Daarnaast is van de gelegenheid gebruik gemaakt het bestemmingsplan ‘De Vaart I, II en III’ in overeenstemming te brengen met de in juni vastgestelde Archeologische Beleidskaart van Almere. Tevens zijn enkele kleine aanpassingen in het voorschrift betreffende de bescherming van archeologische waarden aangebracht.

Op donderdag 22 april 2010 is het bestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad. Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van provincie en/of rijk plaatsgevonden.

Het onherroepelijke bestemmingsplan is in te zien bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/bestemmingsplannen. Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien, vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

Naar boven