‘Maarschalkerweerd 1977, Uitwerkingsplan sportpark kantine SDVU (Ontwerp)’ en ontwerpbouwvergunningen voor het bouwen van een kantine, kleedruimte en diverse lichtmasten.

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 29 juli 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het plan ‘Maarschalkerweerd 1977, Uitwerkingsplan sportpark kantine SDVU (Ontwerp)’ inclusief de hieraan gerelateerde ontwerpbesluiten;

  • een ontwerpbouwvergunning voor het bouwen van een kantine;

  • een ontwerpbouwvergunning voor het bouwen van een kleedruimte;

  • een ontwerpbouwvergunning voor het bouwen van lichtmasten ten behoeve van de atletiekbaan en een voetbalveld

Ontwerpuitwerkingsplan

Het plangebied is gelegen in het oostelijk deel van Utrecht tussen de Mytylweg en de A27 op sportpark Maarschalkerweerd. Het plangebied omvat de locatie waarop de nieuwe atletiekbaan en het voetbalveld (inclusief bijbehorende verlichting), de kantine en kleedruimte wordt gerealiseerd.

De hoofddoelstelling van het uitwerkingsplan is om de realisering van een kantine en kleedruimte alsmede diverse lichtmasten planologisch juridisch mogelijk te maken. Het uitwerkingsplan richt zich op het vastleggen van de gebruiks- en bouwmogelijkheden voor de bebouwing. Dit past in het bestemmingsplan Maarschalkerweerd uit 1977. Echter dit bestemmingsplan verplicht om de bestemming eerst nader uit te werken middels dit uitwerkingsplan, alvorens gebouwd kan en mag worden.

Ontwerpbouwvergunningen

De reguliere bouwvergunningen (BV21003733), (BV21003837), en (BV21004592) voor het bouwen van bovengenoemde bebouwing aan de Mytylweg liggen tegelijkertijd als ontwerp ter inzage.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en aan de verordening over het coördineren van besluiten 2009 (Coördinatieverordening gemeente Utrecht). Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De aanvrager heeft op grond van de Coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om het opstellen van een uitwerkingsplan de reguliere bouwaanvragen gecoördineerd te behandelen.

Inzage

Het ontwerpuitwerkingsplan (bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding) en de ontwerpbouwvergunningen, liggen met ingang van 29 juli 2010 gedurende zes weken, dus tot en met 8 september 2010, ter inzage bij:

Informatiecentrum gemeente Utrecht

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00–17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur.

Wijkbureau Oost

F.C. Dondersstraat 1 Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–13.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Daarom is het uitwerkingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpuitwerkingsplan en/of de gecoördineerde aanvraag ontwerpbouwvergunning indienen bij:

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht

Sectormanager Publieke Diensten

Postbus 8406

3503 RK Utrecht

Graag op de envelop vermelden:

‘Maarschalkerweerd 1977, Uitwerkingsplan sportpark kantine SDVU (Ontwerp)’.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven