Bekendmaking aanwijzing gronden gebied ‘Jacobskamp’

Besluit tot aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) van toepassing zijn voor het gebied ‘Jacobskamp’

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken op grond van artikel 7 eerste lid van de Wvg bekend dat zij op 27 juli 2010 op grond van het bepaalde in artikel 6 juncto 2 Wvg hebben besloten een perceel aan te wijzen waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op een perceel in het gebied ‘Jacobskamp’, globaal gelegen tussen de Jacobskamp, het Tennispad, de Paterstraat en de Hooidonksestraat. Dit perceel is nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden.

Het besluit heeft een geldingsduur van maximaal 3 maanden, waarbinnen de gemeenteraad de gronden opnieuw moet aanwijzen. Een opvolgende aanwijzing door de raad heeft een geldingsduur van 3 jaar.

Het besluit tot aanwijzing en het ontwerpraadsvoorstel- en besluit ligt met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken met ingang van 29 juli 2010 tot en met 8 september 2010 in het gemeentehuis van Sint-Michielsgestel, Meanderplein 1 te Sint-Michielsgestel, ter inzage. Het besluit van burgemeester en wethouders en het voorstel aan de raad omvat:

  • een kadastrale tekening met daarop aangegeven de onroerende zaken waarop het voorkeursrecht wordt gevestigd; deze tekening geeft een overzicht van de ligging van het voorkeursrechtgebied;

  • een lijst van kadastrale nummers van de aangewezen onroerende zaken met vermelding van grootte en eigenaren;

  • het conceptraadsvoorstel en het conceptraadsbesluit.

U kunt deze stukken inzien op maandag, woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, dinsdag van 8.30 uur tot 19.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur. Tevens kunt u een afspraak maken de stukken buiten bovengenoemde openingstijden in te zien. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met de frontoffice van de afdeling vergunningen, toezicht en handhaving, nummer 073-5531150.

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na publicatie van deze bekendmaking in de Staatscourant en inschrijving in de openbare registers.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van burgemeester en wethouders staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar open gedurende zes weken vanaf de dag na publicatie van ons besluit in de Staatscourant. U kunt daarom bezwaar indienen tot en met 8 september 2010. U kunt uw bezwaarschrift richten aan Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel, afdeling Ontwikkeling, t.a.v. de heer T. Harmsen, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel.

Het bezwaar moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

  • d. de gronden van bezwaar.

Indien u bezwaar heeft ingediend kunt u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te ’s-Hertogenbosch, postbus 70584, 5201 CZ ’s-Hertogenbosch. Van de indieners van een voorlopige voorziening wordt door de rechtbank griffierecht geheven.

Een bezwaarschrift tegen ons collegebesluit zal op basis van artikel 6 lid 3 Wvg worden beschouwd als een bezwaarschrift tegen het raadsbesluit.

Zienswijzen

Naar aanleiding van het voorstel van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad tot aanwijzing van het betreffende perceel tot gebied waarop het voorkeursrecht van toepassing is, kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren brengen. U kunt dit schriftelijk en/of mondeling doen, en wel tot en met 25 augustus 2010. De schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel, afdeling Ontwikkeling, t.a.v. de heer T. Harmsen, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen kunt u contact opnemen met de frontoffice van de afdeling vergunningen, toezicht en handhaving, nummer 073-5531150.

Zodra u een zienswijze, schriftelijk of mondeling, heeft ingediend wordt u in de gelegenheid gesteld uw zienswijze nader toe te lichten ten overstaan van een delegatie van de raad. U wordt hierover afzonderlijk bericht. Naar verwachting zal de gemeenteraad in haar vergadering van 14 oktober 2010 een besluit nemen over de aanwijzing van het perceel.

Eigenaren en rechthebbenden worden per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

Sint-Michielsgestel, 28 juli 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel.

Naar boven