Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘De Marssteden 2005’

In zijn vergadering van 28 juni 2010 heeft de gemeenteraad – met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening – het bestemmingsplan ‘De Marssteden 2005’ gewijzigd vastgesteld.

Dit plan heeft betrekking op het gebied dat globaal begrensd wordt door de Windmolenweg, de Twekkelerbeekweg, de Westerval, de Rijksweg 35 en de Loerhazenweg/Huttenkampweg.

Middels dit bestemmingsplan ‘De Marssteden 2005’, wordt het plangebied dat met name het bedrijventerrein De Marssteden omvat, voorzien van een actuele bestemmingsregeling. De in het plangebied aanwezige gronden en bebouwing worden overeenkomstig het bestaande gebruik bestemd en op nog braakliggende gronden wordt bebouwing mogelijk gemaakt.

Tevens wordt in het plan een gedeelte van de zogenaamde 50 dB(A) contour vanwege geluidhinder van het bedrijventerrein De Groote Plooy opgenomen.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft mede naar aanleiding van de naar voren gebrachte zienswijzen besloten het bestemmingsplan (plankaart, planregels en plantoelichting) op een aantal onderdelen gewijzigd vast te stellen. De door de Raad vastgestelde wijzigingen hebben betrekking op aanvullingen c.q wijzigingen van de planregels en de plankaart met name waar het gaat om de externe veiligheidscontour op grond van het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen. Daarnaast zijn de planregels gewijzigd waar het gaat om het realiseren van bebouwing ten behoeve van de zoutwinning. Tevens is bijlage B van de regels ‘Lijst specifieke bestemmingen’ aangevuld en is bijlage 1 van de toelichting ‘Bedrijveninventarisatie en nader onderzoek bedrijven’ op enkele onderdelen gewijzigd.

Ter inzage

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘De Marssteden 2005’ ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 29 juli 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede.

Het stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Wilt u een nadere toelichting op het besluit, dan kunt u daarvoor in het Stadskantoor terecht bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice. Openingstijden: maandag alleen op afspraak van 11:00–16:00 uur, dinsdag t/m vrijdag vrije inloop en op afspraak van 08.30–12.00 uur. Donderdagavond vrije inloop van 17.00–19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 053-4818181.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘De Marssteden 2005’ met de daarbij behorende stukken kan tevens worden ingezien dan wel worden gedownload via de webpagina www.enschede.nl/goto/ruimtelijkeplannen (doorklikken naar stadsdeel West).

Beroep bij Raad van State

Van 30 juli 2010 tot en met 9 september 2010 kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan echter worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpplan heeft kenbaar gemaakt. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven