Vastgesteld bestemmingsplan ‘WSZ Liessel, blok O1ZB’ (artikel 3.8 Wro)

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat de gemeenteraad op 6 juli 2010 het bestemmingsplan ‘WSZ Liessel, blok O1ZB’ heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplanplan en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van 30 juli 2010, gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis. Tevens zijn het ontwerpbestemmingsplan en de hierbij horende stukken langs elektronische weg beschikbaar gesteld op de gemeentelijke website (www.deurne.nl) en de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied ligt in de kern van Liessel aan de Oude Molen, ’t Hofke en achter de woningen aan de Kieboom. Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kan informatie bij het Klantcontactcentrum worden ingewonnen.

Dit bestemmingsplan maakt onderdeel uit van de in ontwikkeling zijnde Woonservicezone Liessel. Het bestemmingsplan maakt de realisering van woningen, een dorpssteunpunt, een huisartsenpraktijk, een fysiotherapiepraktijk, een apotheek en een ondergrondse parkeergarage mogelijk.

Bij de vaststelling van het plan heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpplan wijzigingen aangebracht op de verbeelding. De grens van de bestemming ‘Maatschappelijk’ is verkleind zodat de nog te realiseren bebouwing in de rooilijn van de bestaande bebouwing wordt gebouwd. Nadere informatie omtrent de wijziging kunt u verkrijgen bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis of bij mw. C. Span, bereikbaar tijdens kantooruren via telefoonnummer 0493-387 711.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage)worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het vaststellingsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven