Vaststelling bestemmingsplan Hoofdstraat 66 t/m 74, Zuidwolde

Het bestemmingsplan ‘Hoofdstraat 66 t/m 74, Zuidwolde’ is op 24 juni 2010 door de gemeenteraad (gewijzigd) vastgesteld. Burgemeester en wethouders van De Wolden maken dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is opgesteld om herontwikkeling van de percelen Hoofdstraat 66 t/m 74 mogelijk te maken. Bij dit plan wordt de huidige bebouwing vervangen door nieuwbouw. Het nieuwbouwproject bestaat uit de realisatie van een supermarkt, een parkeerplaats, een aantal commerciële ruimten (bestemd voor winkels, kantoren, lichte horeca) met op de bovenverdiepingen 24 appartementen.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan een ambtshalve wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan. Dit betreft de aanpassing van paragraaf 4.3.2 (Wet milieubeheer/contactgeluid). Het betreft vooral een verduidelijking van de deze paragraaf.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen van 5 augustus 2010 tot en met 15 september 2010 ter inzage. Inzien kan via:

  • Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde.

  • De gemeentelijke website: dewolden.nl onder inwoners / bouwen en wonen/bestemmingsplannen.

  • Ruimtelijke plannen.nl.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Tevens kan iedereen gedurende bovengenoemde termijn beroep instellen tegen de wijziging die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op 16 september 2010. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

Zuidwolde, 4 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven