Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving Koekoek 1 gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 24 juni 2010 het bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving Koekoek 1 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan heeft betrekking op het perceel Koekoek 1 in Raalte en voorziet in een omzetting van de geldende bedrijvenbestemming in een bestemming voor woondoeleinden, waarbij naast de bestaande woning een nieuwe woning met een bijgebouw ten behoeve van een functie voor sociale en educatieve doeleinden planologisch mogelijk wordt gemaakt.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Bij de vaststelling zijn alleen enkele regels gewijzigd. De verbeelding is niet gewijzigd. Van de regels is artikel 1.26 (begripsbepaling maatschappelijke voorzieningen) geschrapt en is in artikel 4.1 onder b ‘maatschappelijke voorzieningen’ gewijzigd in ‘sociale en educatieve voorzieningen’.

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit liggen vanaf donderdag 29 juli 2010 tot en met 8 september 2010 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte. Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit zijn tevens elektronisch te raadplegen op de website van de gemeente Raalte onder www.raalte.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende voornoemde termijn kan door een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad alsmede belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht in het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende hiertegen binnen de beroepstermijn eveneens beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven