Inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Eikelenburg’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor Eikelenburg een voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Sir Winston Churchilllaan, de Mgr. Bekkerslaan, de Eikelenburglaan en de Rijner Watering.

Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor een nieuwe woonwijk in het noordelijk deel van het plangebied. In het zuidelijk deel wordt voor het grootste gedeelte de bestaande situatie vastgelegd.

Belangstellenden krijgen de gelegenheid om zich, op grond van de Inspraakverordening, over het plan te informeren. Men kan daartoe het voorontwerpbestemmingsplan ‘Eikelenburg’ dinsdag 3 augustus tot en met maandag 13 september 2010 inzien bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur.

U bent daarnaast van harte welkom op de informatieavond over het voorontwerpbestemmingsplan Eikelenburg op 18 augustus in wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H J van Mooklaan 1. Tijdens deze bijeenkomst geeft de gemeente om 18.30 uur en 20.00 uur een korte toelichting. Tevens kunt u hier vragen stellen.

Het voorontwerpbestemmingsplan is tevens, in pdf-vorm, via www.rijswijk.nl, raadpleegbaar.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunnen belangstellenden reageren op één van de volgende wijzen:

  • 1. schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk;

  • 2. digitaal via het emailadres stadhuis@rijswijk.nl;

  • 3. mondeling door tijdig, bij voorkeur tot uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een afspraak te maken met mevrouw J. de Oude via (070) 326 1110.

De binnengekomen reacties worden, voor zover mogelijk, betrokken bij de verdere planvorming. De reacties (en de verwerking hiervan) zullen worden opgenomen in het na de fase van het voorontwerpbestemmingsplan op te stellen ontwerpbestemmingsplan.

Rijswijk, 28 juli 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

G.W. van der Wel-Markerink,

burgemeester.

A. De Baat,

gemeentesecretaris.

Naar boven