Vaststelling wijzigingsplan en uitwerkingsplan Holle Watering fase 1b

Burgemeester en wethouders van Westland maken ingevolge artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij hebben vastgesteld:

het wijzigingsplan en uitwerkingsplan ‘Holle Watering fase 1b’ (NL.IMRO.1783.up0001-0001).

Het wijzigingsplan en uitwerkingsplan met de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 30 juli 2010 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage.

Het uitwerkingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor fase 1b van het bestemmingsplan ‘Holle Watering’. Het plangebied omvat een mix van ruim en groen wonen en ecologie. Het plangebied wordt globaal begrensd door uitwerkingsplan fase 1a, de oostelijke grens wordt gevormd door de Holle Watering (water), de zuidelijke grens wordt gevormd door de Pastoor Vinkesteynstraat, de westkant wordt begrensd door het bestaande woonlint aan het Slimpad. Het wijzigingsplan voorziet in de verhoging van het bebouwingspercentage voor de binnen het ontwerp-uitwerkingsplan ‘Holle Watering fase 1b’ gelegen kavels van 25% tot 30%. Ter plaatse van het plangebied vigeert het bestemmingsplan ‘Holle Watering’.

Inzien besluit

  • Binnen de genoemde termijn zijn het wijzigingsplan en het uitwerkingsplan met de hierbij behorende stukken beschikbaar gesteld op www.gemeentewestland.nl → Wonen en Leven → Ruimtelijke plannen → Uitwerkingsplannen/wijzigingsplannen.

  • Het uitwerkingsplan is verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De grenzen van het uitwerkingsplan vormen tevens de grenzen van het wijzigingsplan.

  • Het wijzigingsplan en uitwerkingsplan met de hierbij behorende stukken kan tevens worden ingezien bij het Serviceloket in het gemeentekantoor te 's-Gravenzande (Van Geeststraat 1). Openingstijden:

    • maandag van 11.00 tot 12.15 uur en van 13.00 tot 16.00 uur

    • dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.15 uur en van 13.00 tot 16.00 uur

Beroep instellen

Gedurende de hierboven vermelde termijn van terinzagelegging bestaat de mogelijkheid beroep tegen de vaststelling van het wijzigingsplan en uitwerkingsplan in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die:

  • tijdig tegen het ontwerp wijzigingsplan/uitwerkingsplan hun zienswijze naar voren hebben gebracht bij het college;

  • aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij het college naar voren te brengen.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde afdeling.

Westland, 29 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Westland,

de secretaris,

M. van Beek.

De burgemeester,

J. van der Tak.

Naar boven