Verzoek aan de Kroon om gronden ter onteigening aan te wijzen

De raad van de gemeente Gorinchem heeft op 23 juni 2010 besloten om de Kroon te verzoeken over te gaan tot het starten van de administratieve onteigeningsprocedure op grond van Titel IV van de Onteigeningswet en om te bevorderen dat een Koninklijk Besluit tot onteigening tot stand komt ter onteigening van enkele kadastrale percelen en perceelsgedeelten die nodig zijn voor de realisering van het bestemmingsplan 'Hoog Dalem' en het bijbehorende exploitatieplan.

Het verzoek tot het ter onteigening aanwijzen van enkele kadastrale percelen en perceelsgedeelten moet worden gericht aan de Kroon. Na het verzoek aan de Kroon zorgt het ministerie van VROM voor de verdere uitvoering van de administratieve onteigeningsprocedure.

Het ministerie zal, overeenkomstig de Onteigeningswet, de burgemeester verzoeken het ontwerp Koninklijk Besluit met de daarbij behorende stukken gedurende zes weken voor een ieder ter inzage te leggen binnen de gemeente en daarvan algemene kennisgeving te doen in De Stad Gorinchem en in de Staatscourant. Belanghebbenden ontvangen te zijner tijd vooraf een persoonlijke kennisgeving.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden rechtstreeks zienswijzen bij het ministerie indienen. Het ministerie dient vervolgens binnen zes maanden het Koninklijk Besluit te verlenen.

Het raadsbesluit ligt voor een ieder ter inzage in de infohoek in het stadhuis van Gorinchem.

Naar boven