Kennisgeving vaststelling exploitatieplan Broekgraaf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leerdam maken bekend dat de raad van de gemeente Leerdam in de vergadering van 16 juni 2010 het exploitatieplan ‘Broekgraaf’ heeft vastgesteld.

Het exploitatieplan is tegelijkertijd met het bestemmingsplan Broekgraaf vastgesteld en voorziet in de onderbouwing van de exploitatiebijdragen voor particuliere eigenaren die de bij het bestemmingsplan vastgestelde bestemming op hun eigendom volgens de ruimtelijke kwaliteitseisen in het exploitatieplan ten uitvoer brengen. Evenals het bestemmingsplan is ook het exploitatieplan globaal van karakter. Het exploitatieplan zal jaarlijks of zoveel eerder als nodig worden herzien.

Het exploitatieplan heeft alleen betrekking heeft op die gebieden binnen het bestemmingsplan die op basis van dat bestemmingsplan in exploitatie genomen zullen worden.

Het exploitatieplan Broekgraaf is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpexploitatieplan Broekgraaf dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen zijn het gevolg van ingediende zienswijzen en ambtshalve wijzigingen. Alle wijzigingen staan vermeld in bijlage 2 bij het vernoemde besluit.

Het raadsbesluit, bijlage 2 met de wijzigingen, het vastgestelde exploitatieplan, het vastgestelde bestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 29 juli 2010 gedurende een periode van zes weken ter inzage in de publiekshal van het stadskantoor van Leerdam.

Bezoekadres: Dokter Reilingplein 1, 4141 DA Leerdam. Het stadskantoor is iedere dag geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en dinsdag ook van 16.00 uur  tot 18.30 uur.

U kunt het raadsbesluit met vernoemde stukken ook inzien op onze website www.leerdam.nl (via de knoppen actueel - bekendmakingen) of de website www.leerdam.nl/broekgraaf. Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende de inzage termijn beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdens de ter inzage termijn van het ontwerpbestemmingsplan tijdig hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad.

  • Belanghebbenden, die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest;

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Anders dan vermeld in de bekendmaking van 12 juli 2010 op onze website via ‘actueel-bekendmakingen’ kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij:

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor de mogelijkheid van beroep worden het exploitatieplan en het bestemmingsplan Broekgraaf als één besluit aangemerkt. Het exploitatieplan treedt inwerking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding niet op. Indien een belanghebbende wil voorkomen dat er door de inwerkingtreding een onomkeerbare situatie ontstaat kan deze naast het instellen van beroep de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Het exploitatieplan treedt niet eerder inwerking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Leerdam, 28 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Leerdam,

de secretaris,

M.H.J. van Kruijsbergen.

De burgemeester,

V.J.H. Molkenboer.

Naar boven