stcrt-2010-1183-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Geleen-Oost

De gemeente heeft besloten de verschillende voor het grondgebied geldende bestemmingsplannen te herzien. Het verouderde en gefragmenteerde bestemmingsplannenbestand alsmede de grote verschillen in bestemmingsplanmethodiek tussen de voormalige gemeenten is hiertoe aanleiding. Doel van de actualisatie is het tot stand brengen van nieuwe uniforme en actuele bestemmingsplannen voor ruimtelijk/functioneel samenhangende plangebieden.

De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft in dat kader op 16 december 2009 het bestemmingsplan ‘Geleen-Oost’ gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied ‘Geleen-Oost’ wordt aan de noordzijde begrensd door de Geleenbeeklaan en aan de oostzijde door de spoorlijn Sittard–Heerlen. Aan de zuidzijde wordt de plangrens gevormd door de Endepolsstraat, Frans Erenslaan, Vondellaan en Kummenaedestraat. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de Parklaan/Op de Vey, Beekhoverstraat, Joannesstraat, Carmelietenstraat en de Rijksweg Noord.

Het vastgesteld plan is ten opzichte van het ontwerp op onderdelen gewijzigd. De voornaamste wijzigingen hebben betrekking de detailhandelsfunctie in het centrum van Oud-Geleen, het behouden (positief bestemmen) van niet benutte bouwtitels en het opnemen van reeds gerealiseerde bouwplannen. Voorts is naar aanleiding van ingebrachte zienswijzen het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

Ter inzage

De bestemmingsplannen liggen met ingang van 28 januari 2010 gedurende zes weken (dus tot en met 10 maart 2010) ter inzage bij de stadswinkel in het gemeentehuis van Sittard-Geleen, Markt 1 in Geleen.

De betreffende documenten zijn tevens in te zien via de website van Sittard-Geleen:

www.sittard-geleen.nl → actueel/nieuws → bekendmakingen/vergunningen → bestemmingsplannen/wijzigingen/ontheffingen → vastgesteld bestemmingsplan Geleen-Oost.

Bedenkingen

Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, verder de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze omtrent dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken, alsmede eenieder die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht, kan binnen de bovenvermelde termijn schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen het genoemde bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten van Limburg, postbus 5700, 6202 MA Maastricht.

27 januari 2010

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven