Vaststelling bestemmingsplan Centrum Tegelen

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad op 23 juni 2010 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan Centrum Tegelen.

Het plangebied wordt globaal begrensd aan de noordzijde door de Boskampstraat tot aan de kruising met de Veldstraat, de Broeklaan en de Mauritsstraat, de spoorlijn Venlo-Roermond tot aan de Parallelweg, in zuidelijke richting door de Industriestraat en Kruisstraat tot aan de Roermondseweg, de P. Guillaumestraat en via de Bergstraat, Zandstraat, achterzijde bebouwing Koningstraat, achterzijde bebouwing Engerstraat, Hoofdstraat en vervolgens door de Veldstraat.

Het plan heeft in overwegende mate een conserverend karakter in die zin dat geldende rechten zoveel mogelijk gerespecteerd worden. Slechts die ontwikkelingen die voldoende concreet en uitgewerkt zijn, zijn meegenomen in het ontwerpplan.

Het bestemmingsplan is op een aantal punten gewijzigd ten opzichte van het ontwerpplan. Deze wijzigingen zijn vermeld in de bij het raadsbesluit behorende bijlagen.

Inzage en beroep

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 5 augustus 2010 gedurende 6 weken ter inzage in de Stadswinkel te Tegelen. Het vastgestelde plan kan eveneens worden ingezien via de gemeentelijke website www.venlo.nl, rubriek bouwen en wonen, map bestemmingsplannen. Het digitale bestemmingsplan kan worden geraadpleegd via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatienummer NL.IMRO.0983.BPL2009025-VA01.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerpplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt.

Voorts kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden, voor zover het beroep betrekking heeft op de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 16 september 2010. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het vastgestelde plan ligt ter inzage in de Stadswinkel Tegelen, Centrale Balie/receptie, Raadhuislaan 11 te Tegelen.De Stadswinkel is op werkdagen geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 14.00 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan binnen de termijn van tervisielegging van 6 weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Venlo, 4 augustus 2010

Naar boven