Ontwerpbestemmingsplan School Plein

Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Kerkrade maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan School Plein gedurende de periode van 5 augustus 2010 tot en met 15 september 2010 voor eenieder ter inzage ligt.

De basisschool de Gracht en basisschool D’r Durpel worden samengevoegd en ondergebracht in één nieuw te bouwen basisschool aan het Plein in Kerkrade West. Deze ontwikkeling past niet binnen het vigerende bestemmingsplan weshalve het ontwerpbestemmingsplan School Plein opgesteld is. Aan de planontwikkeling voor de nieuwbouw heeft een onderwijskundige visie ten grondslag gelegen die opgesteld is door beide schoolteams. Hierin staat het werken in units, betekenisvol actief leren en wisselende leergroepen centraal. Voor het ontwerpbestemmingsplan School Plein wordt geen exploitatieplan vastgesteld.

Het gebied waarop het ontwerpbestemmingsplan School Plein betrekking heeft (plangebied), is gelegen in het westelijk deel van Kerkrade en wordt globaal begrensd aan de noordzijde door Plein, parkeerterrein en woningen, aan de westzijde door Sport en recreatiepark Willem Sophia, aan de oostzijde groenzone en recreatieve spoorlijn van de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij, aan de zuidzijde ontwikkelingsplan Grachterheide.

Het ontwerpbestemmingsplan School Plein met bijbehorende bijlagen ligt van 5 augustus 2010 tot en met 15 september 2010 ter inzage bij de vakbalie Bouwen, Wonen en Leefomgeving Sector Stad op de begane grond van het Stadskantoor, Markt 33 te Kerkrade (openingsuren: maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur). Het is ook mogelijk om na telefonische afspraak (via 045-5676 767 bij dhr. T. Debast) het ontwerpbestemmingsplan in te zien buiten de openingsuren van de vakbalie.

Het ontwerpbestemmingsplan School Plein met bijbehorende bijlagen is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Zoek vervolgens op id NL.IMRO.0928.BPSchoolPlein-Ow03

Ook is het bestemmingsplan School Plein met bijbehorende bijlagen digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website (www.kerkrade.nl) onder Actueel, Projecten, Bestemmingsplannen.

Gedurende genoemde termijn van ter inzage ligging kan eenieder een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan School Plein indienen. Dit kan schriftelijk bij de gemeenteraad van de Gemeente Kerkrade, postbus 600, 6460 AP Kerkrade onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan School Plein’ of mondeling (bij de heer T. Debast via 045-5676 767).

Kerkrade, 4 augustus 2010

Het college voornoemd,

J.J.M. Som,

burgemeester.

C.M. Kuikman,

secretaris.

Naar boven