Bestemmingsplan ‘Palmesteyn Deil’ (ongewijzigd vastgesteld)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 30 juli 2010 gedurende zes weken het op 29 juni 2010 door de gemeenteraad ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Palmesteyn Deil’ ter inzage ligt.

Toelichting op de planstukken

Door de eigenaren van landgoed Noordenhoek is een verzoek ingediend voor de ontwikkeling van de locatie Palmesteyn in de kom van Deil, gelegen aan de Deilsedijk c.q. Krooiweg te Deil. Op dit moment zijn de betreffende gronden onbebouwd en behoren ze tot het agrarische dorpsgroen in de kom van Deil. Het ingediende verzoek betreft de herontwikkeling van een oude bewoningsplaats waar in het verleden een kasteel heeft gestaan. De herontwikkeling past binnen de visie die is opgesteld voor landgoed Noordenhoek en draagt bij aan het behoud van de economische rentabiliteit van het landgoed. In het vastgestelde bestemmingsplan wordt de juridische basis gelegd voor de ontwikkeling van deze locatie.

Terinzagelegging

Genoemd bestemmingsplan inclusief de Nota van Beantwoording en de raadsstukken ligt ter inzage bij het Klantencontactcentrum, tel. 0345-586 611. Zie Actueel voor openingstijden. Tevens is het plan in te zien op de gemeentelijke website www.geldermalsen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtsspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven