stcrt-2010-1176-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied 2007’ en de daarbij behorende Milieueffectrapportage

Aanleiding

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend, dat de gemeenteraad van de gemeente Oldebroek op 15 december 2009 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2007’ gewijzigd heeft vastgesteld en de hiervoor opgestelde Milieueffectrapportage ongewijzigd hebben gelaten, één en ander conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en bijbehorende gewaarmerkte stukken.

Plangebied

Het plangebied bevat het gehele buitengebied van de gemeente Oldebroek, met uitzondering van de bebouwde kernen Oldebroek, Wezep, Oosterwolde, ‘t Loo, Noordeinde en Hattemerbroek.

Doel van het ontwerpbestemmingsplan

Het doel van dit bestemmingsplan is het actualiseren van de voor het plangebied geldende bestemmingsplannen ‘Buitengebied Oldebroek Zuid’ en ‘Buitengebied Oosterwolde’. Het plan bevat een beleidskader voor de landbouw, natuur, recreatie, horeca, wonen en niet-agrarische bedrijven, et cetera. Hiermee kan de komende jaren dynamisch worden ingespeeld op ruimtelijke ontwikkelingen en op particuliere (bouw)initiatieven.

Milieueffectrapportage (Plan-MER)

Voor het bestemmingsplan Buitengebied is een Plan-MER opgesteld, omdat het voorontwerpbestemmingsplan ruimte bood voor activiteiten die mogelijk nadelig zijn voor het milieu. De Plan-MER richt zich op de milieukundige beoordeling van deze activiteiten. De uitkomsten hiervan zijn doorvertaald in het bestemmingsplan en derhalve heeft het milieu bij de besluitvorming inzake het bestemmingsplan een volwaardige plaats gekregen. De Commissie voor de milieueffectrapportage heeft over dit plan positief geadviseerd. De Plan-MER is een bijlage behorende bij het bestemmingsplan.

Wijzigingen

Naar aanleiding van ingediende zienswijzen en voortschrijdend inzicht is het plan gewijzigd vastgesteld in vergelijking tot het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn opgesomd in de nota ‘Ambtshalve wijzigingen’ en de commentaarnota’s inzake zienswijzen particulieren en ketenpartners. Voor nadere details wordt naar deze nota’s verwezen.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken (waaronder de Plan-MER) liggen met ingang van 27 januari 2010 gedurende een periode van zes weken ter inzage op de volgende plaatsen en tijden:

  • 1. in het gemeentehuis te Oldebroek tijdens werkdagen tussen 9.00 tot 12.00 uur en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur;

  • 2. in het dorpskantoor te Wezep tijdens werkdagen van 13.00 tot 16.00 uur en iedere dinsdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Daarnaast worden inloopavonden gehouden op dinsdag 9 februari 2010 in het gemeentehuis van Oldebroek, op woensdag 10 februari 2010 in het dorpshuis van Wezep en op maandag 15 februari 2010 in dorpshuis ‘de Heerdt’ in Oosterwolde. Deze avonden beginnen om 19.30 uur.

Voor degenen die beschikken over internet kan het bestemmingsplan en bijbehorende stukken ook digitaal worden geraadpleegd via onze website www.oldebroek.nl.

Beroepsmogelijkheid

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het raadsbesluit en het daarbij behorende gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken (waaronder de Plan-MER) geldt, dat:

  • 1. gedurende de beroepstermijn (27 januari tot en met 9 maart 2010) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

    • a. iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

    • b. iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend en;

    • c. iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden;

  • 2. gelijktijdig met het indienen van het beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de ABRS.

Oldebroek, 26 januari 2010

Burgemeester en wethouders van Oldebroek.

Naar boven