Voorbereidingsbesluit ‘Groene Kerkje en Dorpsstraat’

Het college van Burgemeester en Wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 juli 2010 heeft besloten een voorbereidingsbesluit te nemen voor het gebied Kerkbuurt dat onderdeel zal worden van het plangebied van het bestemmingsplan Groene Kerkje en Dorpsstraat dat momenteel wordt voorbereid. Het voorbereidingsbesluit biedt bescherming tegen ongewenste ontwikkelingen in dit gebied onder andere door de mogelijkheid bouwaanvragen aan te houden tot een ontwerp van een nieuw bestemmingsplan ter inzage is gelegd. Het besluit heeft een werkingsduur van een jaar en treedt in werking daags na de publicatie.

Enige tijd geleden is een start gemaakt met de voorbereidingen voor een nieuw bestemmingsplan voor gebied Groene Kerkje en Dorpsstraat. Vanwege de monumentale kwaliteiten is tevens besloten om een deel van dit gebied, Kerkbuurt, aan te wijzen als beschermd dorpsgezicht. De procedure van het bestemmingsplan en de aanwijzing van beschermd dorpsgezicht zullen gelijk op lopen.

Het gebied Kerkbuurt bevat percelen aan weerszijden van het noordelijk deel van de Dorpsstraat en de omgeving van de boerderij en het Groene Kerkje ten noorden van het kanaal.  Deze grens is aangegeven op de bij het besluit behorende kaart.

Het voorbereidingsbesluit ligt vanaf  29 juli 2010 gedurende 6 weken (tot 9 september 2010) op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13, Oegstgeest. Ook kunt u het voorbereidingsbesluit en de kaart vinden op www.oegstgeest.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Een voorbereidingsbesluit is niet vatbaar voor bezwaar of beroep.

Naar boven