Vaststelling wijzigingsplan ‘Westerheul IV’

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen maken conform artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij op 13 juli 2010 het wijzigingsplan ‘Westerheul IV’ hebben vastgesteld. Het wijzigingsplan heeft als ontwerp vanaf 6 mei 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegen. Tegen het wijzigingsplan zijn géén zienswijzen ingediend.

Met het wijzigingsplan wordt de bestemming van het voormalige woonwagenterrein aan Spoorhoek, 3645 GW in Vinkeveen gewijzigd in de bestemming ‘Uit te werken woondoeleinden – rand (UWr)’. De bestemming is thans ‘woonwagenterrein (WW)’.

Eind 2007 heeft de gemeenteraad besloten het woonwagenterrein aan Spoorhoek in Vinkeveen op te heffen en te betrekken bij de ontwikkeling van de toekomstige woonwijk Westerheul IV gelegen tussen de weg Voorbancken, bedrijventerrein Voorbancken, de voormalige spoordijk en de Mijdrechtsedwarsweg. Met dit wijzigingsplan wordt gebruik gemaakt van de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in artikel 13 van het bestemmingsplan ‘Westerheul IV’. Gronden met de beoogde bestemming ‘Uit te werken woondoeleinden – rand (UWr)’ zijn bestemd voor woningbouw in overwegend twee-onder-een-kap, geschakelde en vrijstaande woningen. De hoogte van de te realiseren woningen mag niet meer dan tien meter bedragen.

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met ingang van 29 juli 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de balie Bouw- en Woningtoezicht in de centrale hal van het gemeentehuis, de openingstijden zijn: ma. t/m do. 08.30–16.00 uur, vr. 08.30–12.30 uur en ma.avond 17.30–19.30 uur. Het vastgestelde bestemmingsplan Westerheul IV is ook in te zien of te downloaden via www.derondevenen.nl.

Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan kenbaar te maken. Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is bovendien mogelijk, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van voornoemde afdeling.

Het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen treedt daags na de afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Naar boven