Bekendmaking Wet ruimtelijke ordening Provinciale Structuurvisie Zuid-Holland en Verordening Ruimte

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben op 2 juli 2010 de Provinciale Structuurvisie ‘Visie op Zuid-Holland’ 2010–2020 en de Verordening Ruimte vastgesteld. Als uitwerking van de Structuurvisie hebben Provinciale Staten Zuid-Holland ook een Uitvoeringsagenda van de Structuurvisie vastgesteld.

De Wet ruimtelijke ordening (Wro) verplicht de provincie een structuurvisie te maken, die de hoofdlijnen van ruimtelijke ontwikkeling weergeeft en de provinciale belangen vermeldt. Die belangen vormen de provinciale inzet in de ruimtelijke ordening van Zuid-Holland voor de komende tien jaar. De Verordening Ruimte geeft aan met welke zaken gemeenten in hun bestemmingsplannen rekening moeten houden.

Waar kunt u de stukken inzien?

De Provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte zijn vanaf maandag 26 juli 2010 in te zien op de web-site van de provincie Zuid-Holland www.zuid-holland.nl/visieopzuidholland. Ook zijn de structuurvisie en de Verordening Ruimte vanaf maandag 26 juli 2010 in te zien bij het Klantencentrum informatiediensten (bibliotheek) van het provinciehuis. De digitaal inzoombare kaarten zijn vanaf begin september in te zien op de website van de provincie. Vanaf eind september zijn de structuurvisie en de Verordening Ruimte volgens de digitale Wro-standaard in te zien op de website.

Beroep

Tegen de inhoud van de structuurvisie en de Verordening Ruimte kan geen beroep worden aangetekend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij Marlies Feringa (070-4418291) of Sjoerd Keegstra (070-4416383) van de afdeling Ruimte en Wonen van de provincie Zuid-Holland, of emailadres visieopzuidholland@pzh.nl of via www.zuid-holland.nl/visieopzuidholland.

Naar boven