Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan Broekgraaf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leerdam maken bekend dat de raad van de gemeente Leerdam in de vergadering van 16 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Broekgraaf’ heeft vastgesteld.

Het plangebied ligt globaal gezien tussen de Koenderseweg, de Tiendweg, de spoorlijn Geldermalsen/Dordrecht en de Lindestraat en de openbare begraafplaats van Leerdam. Ten behoeve van de verkeersontsluiting van de nieuwe woonwijk en de aansluiting daarvan op de Parallelweg ligt een deel van het plangebied ook ten noorden van genoemde spoorlijn.

Het bestemmingsplan is globaal van aard en zal gefaseerd worden uitgewerkt. Naast de bouw van 1000 woningen zullen ook maatschappelijke voorzieningen, een nieuw sportcomplex, een ecologische zone, een stationhalte en een nieuwe verkeersverbinding middels een gelijkvloerse spoorwegovergang worden gerealiseerd. Tegelijkertijd met het bestemmingsplan is ook een exploitatieplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan Broekgraaf is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Broekgraaf dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen zijn het gevolg van ingediende zienswijzen en ambthalve wijzigingen. Alle wijzigingen staan vermeld in bijlage 1 bij het vernoemde besluit.

Het raadsbesluit, bijlage 1 met de wijzigingen, het vastgestelde bestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 29 juli 2010 gedurende een periode van zes weken ter inzage in de publiekshal van het stadskantoor van Leerdam.

Bezoekadres: Dokter Reilingplein 1, 4141 DA Leerdam. Het stadskantoor is iedere dag geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en dinsdag ook van 16.00 uur  tot 18.30 uur.

U kunt het raadsbesluit met vernoemde stukken ook inzien op onze website www.leerdam.nl (via de knoppen actueel – bekendmakingen) of de website www.leerdam.nl/broekgraaf. Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende de inzage termijn beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdens de ter inzage termijn van het ontwerpbestemmingsplan tijdig hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad.

  • Belanghebbenden, die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest;

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het beroep kan schriftelijk worden ingesteld bij:

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt inwerking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding niet op. Indien een belanghebbende wil voorkomen dat er door de inwerkingtreding van het bestemmingsplan een onomkeerbare situatie ontstaat kan deze naast het instellen van beroep de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Het bestemmingsplan treedt niet eerder inwerking dan nadat op het verzoek is beslist.

Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Leerdam, 28 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Leerdam,

de secretaris,

M.H.J. van Kruijsbergen.

De burgemeester,

V.J.H. Molkenboer.

Naar boven