Gewijzigde vaststelling Bestemmingsplan ‘Klepperstee’, inclusief reactieve aanwijzing, alsmede bestemmingsplan ‘Verplaatsingsgebied’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goedereede maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 17 juni 2010 de bestemmingsplannen ‘Klepperstee’ en ‘Verplaatsingsgebied’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud plan

Het bestemmingsplan Klepperstee regelt de bestemming van de gronden in het recreatiepark Klepperstee.

In het ontwerpbestemmingsplan Verplaatsingsgebied wordt de bestemming van gronden geregeld voor het herhuisvesten van verblijfsrecreatiebedrijven – of delen daarvan – welke, met het oog op kwaliteitsverbetering binnen het zandwallengebied geen of onvoldoende mogelijkheden daartoe hebben. Daarnaast biedt het plan mogelijkheden tot het vestigen van groepsaccommodaties, hotel en een elk-weer-voorziening.

Wijzigingen

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben voornamelijk betrekking op de regels. Voor de wijzigingen wordt verwezen naar het desbetreffende gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan alsmede naar het raadsbesluit en het daarop betrekking hebbende raadsvoorstel, welke bij het bestemmingsplan zijn gevoegd.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland hebben bij besluit van 6 juli 2010 besloten voor het bestemmingsplan Klepperstee een reactieve aanwijzing te geven betreffende het zonne-energieveld, met de daarbij behorende voorschriften. De reactieve aanwijzing heeft als consequentie dat deze onderdelen geen deel meer uitmaken van het door de raad vastgestelde bestemmingsplan. De aanwijzing is te raadplegen op: http://ruimtelijkeplannen.zuid-holland.nl

Terinzage

De gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen ‘Klepperstee’ en ‘Verplaatsingsgebied’ met de bijbehorende stukken, waaronder een overzicht van alle wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, alsmede de Nota zienswijzen, het vaststellingsbesluit en de reactieve aanwijzing liggen met ingang van 29 juli 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie van de gemeente, Tramlijnweg 2 te Goedereede. De bestemmingsplannen en de reactieve aanwijzing kunnen worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede via www.goedereede.nl, Actueel, terinzagelegging.

Beroep bij Raad van State

Gedurende de periode dat de bestemmingsplannen en de reactieve aanwijzing ter inzage liggen kunnen belanghebbenden tegen het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen – met uitzondering van die gedeelten die onder de reactieve aanwijzing vallen – schriftelijk beroep instellen. Beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Klepperstee’ of ‘Verplaatsingsgebied’ kan alleen ingediend worden door diegene die met betrekking tot het desbetreffende ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 3.11 Wro juncto afd. 3.4 Awb zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen. Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende daartegen beroep instellen.

Beroep reactieve aanwijzing bestemmingsplan Klepperstee

Een belanghebbende kan op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening rechtstreeks beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van 6 juli 2010 van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De termijn voor indiening van een beroepschrift tegen deze aanwijzing vangt aan met ingang van 29 juli 2010 en eindigt op 9 september 2010.

Vereisten beroepschrift

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep). U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepschrift indient.

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan kan geen beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Inwerkingtreding

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening treden de besluiten tot vaststelling – met uitzondering van de gedeelten die onder de reactieve aanwijzing vallen – en het aanwijzingsbesluit in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven