Bekendmaking voorbereidingsbesluit Deilseweg 13

De gemeenteraad heeft op 29 juni 2010 besloten om voor het perceel sectie H, nummers 1533, 1534, 1535, 562 en 1292 aan de Deilseweg 13 in Geldermalsen een voorbereidingsbesluit vast te stellen. Dit voorbereidingsbesluit treedt op 23 juli 2010 in werking.

Het besluit met de daarbij behorende tekening ligt vanaf deze datum bij de vakbalie bouwen en wonen in het gemeentehuis in Geldermalsen ter inzage.

Toelichting:

Firma De Jong en Lavino heeft een verzoek ingediend wat voorziet in een overkapping van de laad- en losplaats (overkapping van de watergang De Voorvliet) . Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan en er kan uitsluitend met toepassing van een vrijstelling ex artikel 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) medewerking worden verleend aan het plan. Het vigerende bestemmingsplan is echter ouder dan 10 jaar. Artikel 19, vierde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening schrijft voor dat alleen toepassing aan artikel 19 eerste lid van deze wet mag worden gegeven, indien het bestemmingsplan tijdig is herzien of ter plaatse een voorbereidingsbesluit geldt. Onderhavig voorbereidingsbesluit creëert de juridische basis voor het kunnen verlenen van de vrijstelling ex artikel 19, eerste lid WRO.

Geldermalsen, 22 juli 2010

Naar boven