Vaststelling bestemmingsplan ‘Kern Bodegraven’

Op 20 mei 2010 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Kern Bodegraven’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Kern Bodegraven’ heeft betrekking op de gehele bebouwde kom van de kern Bodegraven met uitzondering van de bedrijventerreinen en het gebied rondom het Dronenplein.

Ambtshalve en naar aanleiding van de ingediende zienswijzen zijn diverse wijzigingen aangebracht op de verbeelding (plankaart), de regels (voorschriften) en de toelichting. In de Nota van Wijzigingen zijn alle wijzigingen opgenomen. Deze nota maakt onderdeel uit van het raadsbesluit en ligt tegelijkertijd met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ter inzage. De voornaamste wijzigingen zijn:

  • het vervallen van een wijzigingsbevoegdheid voor de uitbreiding van een zorgcentrum Vijverhof aan de Burg. Van Dobben de Bruijnstraat;

  • het vervallen van een wijzigingsbevoegdheid voor de herontwikkeling van de voormalige timmerfabriek van de firma Van den Oudenrijn aan de Wilhelminastraat;

  • het omzetten van een rechtstreekse bestemming voor de uitbreiding rondom de sporthal bij Vromade in een wijzigingsbevoegdheid.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Kern Bodegraven’ en de daarbij behorende stukken liggen vanaf vrijdag 23 juli 2010 voor iedereen op de volgende wijze ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als pdf bestand, inclusief de bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.bodegraven.nl onder de rubriek ‘projecten en bestemmingsplannen’;

  • op papier en digitaal tijdens openingsuren in het gemeentehuis.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://reeuwijk.gemeentedocumenten.nl

Tegen dit gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk. Dit kan tot 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd (zaterdag 24 juli 2010). Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State te Den Haag, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend en door die belanghebbenden die aannemelijk kunnen maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht kunnen alle belanghebbenden beroep indienen. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven