stcrt-2010-1167-001.png Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Prostitutie

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 en 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

In zijn vergadering van 7 december 2009 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Prostitutie vastgesteld. Het bestemmingsplan geeft een nieuwe en actuele regeling voor het gemeentelijk prostitutiebeleid. Het is een herziening van het bestemmingsplan Prostitutie uit 2001 en vormt tevens een aanvulling op de planvoorschriften/-regels van alle geldende bestemmingsplannen in Westervoort. Het bestemmingsplan Prostitutie regelt voor het gehele grondgebied van Westervoort in hoeverre en onder welke voorwaarden het mogelijk is om een escortbedrijf, sekswinkel of seksinrichting en dergelijke te vestigen.

Bij de vaststelling is een wijziging aangebracht ten opzichte van de versie, zoals die voor eenieder in ontwerp ter inzage heeft gelegen. Het betreft de aanpassing van de maatvoering van 150 naar 250 meter (de in acht te nemen afstand ten opzichte van maatschappelijke voorzieningen).

Het raadsbesluit, -voorstel en het bestemmingsplan liggen van 28 januari tot en met 10 maart 2010 (zes weken) ter inzage bij de receptie van de afdeling Publiekszaken (publieksbalie) van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. U kunt de stukken elke werkdag inzien van:

  • a. 08.00−12.30 uur (zonder afspraak);

  • b. 14.00−16.00 uur (op afspraak: 026-31 79 231; woensdagmiddag zonder afspraak);

  • c. 18.00−20.00 uur (elke maandagavond tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis). Tegen betaling van de kosten op grond van de legesverordening kunt u een kopie van de stukken krijgen.

Tijdens deze periode van zes weken kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Tijdens die periode is het ook mogelijk om een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzitter van deze afdeling. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn is afgelopen. De werking daarvan wordt echter opgeschort indien een voorlopige voorziening is gevraagd en zolang daarop nog niet is beslist. In verband met de wijziging die bij de vaststelling is aangebracht wordt dit besluit zes weken na de vaststellingsdatum bekend gemaakt. Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken en deze bekendmaking zijn ook op de gemeentelijke website www.westervoort.nl geplaatst.

Naar boven