Bestemmingsplan Bodenterrein-UMCG

Dit betreft een rectificatie in de Staatscourant van 1 juli 2010, nr. 10222.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 26 mei 2010 het bestemmingsplan Bodenterrein-UMCG heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied globaal begrensd door de achterzijde van de bedrijvenlocatie Oosterhamrikkade Noordzijde, de Petrus Campersingel/ de S.S.Rosensteinlaan/ het Wouter van Doeverenplein, de Oostersingeldwarsstraat en de Oostersingel/ Bloemsingel.

In het bestemmingplan komt de gemeente tegemoet aan de ruimtebehoefte van UMCG en Rijksuniversiteit. Verder ontstaat er een stedelijke rand langs het Oosterhamrikkanaal. Auto’s en voetgangers krijgen door het plan een nieuw entreegebied en er komt een nieuw plein aan de Bloemsingel.

De verkeerssituatie voor het doorgaand verkeer tussen de Vrydemalaan (de toekomstige omlegging van de Antonius Deusinglaan) en de kruising Oostersingel/W.A.Scholtenstraat wordt aangepast.

Bij de vaststelling heeft de raad de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Toegevoegd zijn een ontheffingsmogelijkheid:

  • van de bij recht in de regels en/of op de plankaart opgenomen maten/afmetingen tot maximaal 1 meter, echter met uitsluiting van reclamemasten (lid 16.1 onder a), en voor overschrijding van de bouwgrenzen tot maximaal 3 meter in enige richting indien dit noodzakelijk is voor een goede gebouwenplattegrond (lid 16.1 onder c);

  • binnen de bestemming Maatschappelijk (het UMCG-RUG-gebied) voor het toestaan van ondergrondse voorzieningen, onafhankelijk van het op de kaart aangegeven bebouwingspercentage en de op de kaart aangegeven bouwgrenzen (lid 6.4.1 d).

Ook zijn enkele redactionele, niet-inhoudelijke wijzigingen opgenomen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 23 juli tot en met 2 september 2010 ter inzage bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Gedempte Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur (en vanaf 16 augustus tot 17.00 uur),

  • het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur.

Exemplaren van het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op bovenvermelde adressen verkrijgbaar.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op bestemmingsplannen.groningen.nl.

Daar vindt u de ‘papieren versie’ als pdf-bestand onder de knop Overzicht bestemmingsplannen.

De kaart met klikbare gegevens vindt u onder de knop Naar de kaart. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Van 23 juli 2010 tot en met 2 september 2010 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Een beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Groningen, 22 juli 2010

Naar boven