stcrt-2010-1157-001.png Wet Ruimtelijke Ordening bestemmingsplan Terneuzen Midden

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken volgens artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 17 december 2009 het bestemmingsplan Terneuzen Midden gewijzigd heeft vastgesteld.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt van 28 januari tot en met 10 maart 2010 ter inzage bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestigingen Markt 1 in Axel en Westkade 107 in Sas van Gent. De publieksbalies in Terneuzen en Axel zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur. De publieksbalie Sas van Gent is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Terneuzen Midden is eveneens integraal te raadplegen via de website www.terneuzen.nl/actueel/bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan Terneuzen Midden omvat het deel van de bebouwde kom van de kern Terneuzen gelegen tussen de Otheense Kreek, de Waterlelie, de Laan van Othene, de Vrijheidslaan, de Margarethalaan, de Westerschelde, de Scheldeboulevard, de Van Steen- bergenlaan en de Verlengde Van Steenbergenlaan, de Kennedylaan, de Mr. F.J. Haarmanweg, de Dokweg, de Zuidlandstraat en de Serlippensstraat. Voor dit gebied zijn een achttal bestemmingsplannen van toepassing die qua opzet en bestemmingsmethodiek sterk van elkaar verschillen. Het bestemmingsplan Terneuzen Midden heeft tot doel het onderbrengen van bovengenoemd gebied in één samenhangende, eensluidende en actuele juridisch-planologische onderbouwing en bestemmingsregeling. Het gaat om een consoliderend (behoudend) bestemmingsplan waarin geen nieuwe ruimtelijke initiatieven zijn meegenomen.

Beroep

Tijdens de hiervoor genoemde periode kan een belanghebbende schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wanneer u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen;

  • bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

De adressering van het beroepschrift is postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij de heer M. van der Ploeg, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455000).

Terneuzen, 27 januari 2010

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen,

secretaris,

F.M.L. Lauret RA.

Burgemeester,

J.A.H. Lonink.

Naar boven