Bestemmingsplan ‘Stadsweiden’

De gemeenteraad heeft op 1 juli 2010 het bestemmingsplan ‘Stadsweiden’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in hoofdzaak in het vastleggen van de bestaande situatie in één gemoderniseerd plan. De bestemming ‘woondoeleinden’ slaat niet alleen op de woningen en de daarbij behorende erven maar ook op de in de woonwijk liggende groen- en speelvoorzieningen, voet- en fietspaden, parkeerplaatsen en woonstraten met verkeersvoorzieningen. Daarnaast zijn onder meer de structurele groenvoorzieningen, de winkels, scholen en de bedrijvigheid apart bestemd. Voor wat betreft het bouwen bij woningen maakt het plan het onder meer mogelijk op het achter- en zijerf aan- en uitbouwen en/of bijgebouwen te realiseren. Het grondgebied van dit plan wordt globaal gezien begrensd door de vijver ten zuidwesten van zorgcentrum ‘Randmeer’, het Westeinde, de Westermeenweg en de Rijksweg A28. Het aangrenzende Wolderwijd en de aansluitende smalle strook grond ten westen van de Rijksweg A28 tot aan de gemeentegrenzen behoren eveneens tot het plangebied.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Het gaat om de volgende wijzigingen:

  • het bouwvlak op het kadastrale perceel F 550 (met een maximale goot- en bouwhoogte van respectievelijk 3 m en 4,5 m) is vergroot met de kadastrale percelen F 1940,  F 1377 en F 2221, tot 3 m achter de voorgevel van de woning;

  • wijziging van het gebied met de aanduiding ‘fietsbrug’;

  • artikel 11 (Groenvoorzieningen), eerste lid, tekst achter derde aandachtsstreepje ‘woonstraten’ is vervallen.

  • artikel 16 (Natuur), eerste lid, de tekst ‘fietsbrug, uitsluitend voor zover de gronden zijn aangegeven met ‘fietsbrug’’ is vervallen;

  • artikel 16 (Natuur), tweede lid, de volgende tekst is vervallen: ‘de gronden die zijn aangegeven met ‘fietsbrug’. Hier mogen uitsluitend bouwwerken, geen gebouwen zijnde, worden opgericht met een hoogte van niet meer dan 10 m.’;

  • er is een aanduiding opgenomen voor het vogeleiland die fiets- en voetpaden, alsmede het oprichten van bouwwerken onmogelijk maakt. Artikel 16 is hierop aangepast;

  • het gedeelte van de Weibeek ten westen van de fietsverbinding (monding Weibeek) heeft een aanduiding gekregen waardoor recreatief medegebruik niet is toegestaan.

  • in paragraaf 5.7.3 van de toelichting is het woord ‘Zuiderzeepad’ vervangen door ‘Zeepad’;

  • aan artikel 6 (Centrumdoeleinden), eerste lid, van de voorschriften is ‘maatschappelijke voorzieningen’ toegevoegd aan de opsomming.

  • op de plankaart is het Wolderwijd bestemd als ‘Water’ en het Natura 2000-gebied Veluwerandmeren (zoals gewijzigd vastgesteld op 23 december 2009) bestemd met de dubbelbestemming ‘Waarde - Natuur’. De bestemming ‘Water en Natuur’ is hiermee vervallen.

  • er is een artikel toegevoegd aan de voorschriften voor de bestemming Waarde - Natuur. Artikel 15 (Water en Natuur) van de voorschriften is vervallen. Aan artikel 14 (Water), eerste lid is, ‘Verkeer over water, waaronder de beroepsvaart begrepen’ toegevoegd aan de opsomming.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 22 juli 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Degenen die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad kunnen tijdens de inzage termijn schriftelijk hun bedenkingen tegen dit plan indienen bij Gedeputeerde Staten. Daarnaast kan een ieder tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten. Belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij Gedeputeerde Staten bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan.

Bedenkingen kunnen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling bij Gedeputeerde Staten van Gelderland naar voren worden gebracht. Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Fax: 026-3599480. Per e-mail kan dit enkel via: post@gelderland.nl.

Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge bedenkingen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat Toezicht & Advies Lokale Overheden, team ROA, tel. 026-3598759.

Naar boven