Vaststelling bestemmingsplan Plaswijck

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Gouda bij besluit van 2 juni 2010 het bestemmingsplan Plaswijck gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplangebied wordt globaal begrensd door de Omloopwetering aan de noord- en zuidzijde, de snelweg A12 aan de noordwestzijde, de achterzijde van de percelen aan de Bloemendaalseweg aan de zuidwestzijde en de Bodegraafsestraatweg aan de oostzijde.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn er in de toelichting, de bestemmingsplanregels en de verbeelding (plankaart) de volgende wijzigingen aangebracht.

Toelichting

  • Naar aanleiding van de wijzigingen in de bestemmingsplanregels en de aanpassing van de verbeelding is de toelichting op het bestemmingsplan aangepast.

Bestemmingsplanregels

  • In de bestemmingsplanregels is de bestemming Gemengd (artikel 8) opgenomen voor de verzorgingsplaats De Andel aan de A12.

  • In artikel 18.4 (bestemming Wonen) lid d is een ontheffingsbevoegdheid opgenomen

  • voor het verhogen van de goothoogte en bouwhoogte van uitbreiding van de woning en aangebouwde bijgebouwen in zijdelingse richting tot de bestaande goot- en bouwhoogte van het hoofdgebouw.

  • De woorden vrijstelling in de bestemmingsplanregels voor de bestemmingen Detailhandel, Dienstverlening, Wonen, Leiding-Gas, Ontheffing van de bouwregels en Algemene procedureregels zijn gewijzigd in ontheffing.

  • De woorden bestemmingsplanvoorschriften in de regels aangaande de Wijze van Meten en Algemene bouwregels zijn gewijzigd in bestemmingsplanregels.

  • De ontheffingsbevoegdheden in artikel 18.4 sub a en c (bestemming Wonen) zijn zodanig aangepast dat deze ontheffingsbevoegdheden uitsluitend kunnen worden toegepast in gevallen, waarin de woonkavel groter is dan 300 m2.

Verbeelding (plankaart)

  • De bestemming Bedrijf ter plaatse van de verzorgingsplaats De Andel aan de A12 is gewijzigd in de bestemming ‘Gemengd’.

  • Het bouwvlak van de bestemming Wonen ter plaatse van het perceel Bodegraafsestraatweg 135 is verruimd.

  • De bestemmingsvlakken met de bestemming Wonen ter plaatse van de zijtuinen Waterruit 8, 31, 39 en 61 en Waterklaver 24 te verruimen tot vier meter.

  • Aan de bestemming Bedrijf ter plaatse van de garagebedrijven aan de B. van Reenensingel 41–45 en B. van Reenensingel 47/49 zijn drie functieaanduidingen bedrijfswoning (bw) toegevoegd. Ook is de sloot met de bestemming Dienstverlening op het perceel B. van Reenensingel 39 gewijzigd in Water.

  • Het bouwvlak, de maximale bouwhoogte en het bebouwingspercentage ter plaatse van de bestemming Maatschappelijk Praamwerf 14 zijn gewijzigd.

  • Het bouwvlak met de bestemming Maatschappelijk Rijnlust 50 is gewijzigd.

  • Het bouwvlak ter plaatse van de bestemming Wonen Veenzoom 19B (Gemiva) is aangepast aan de verleende bouwvergunning voor de uitbreiding.

  • Binnen de bestemming Wonen ter plaatse van de woonwagenstandplaatsen aan de Van den Boschstraat is de aanduiding maximale goothoogte 3,5 meter opgenomen.

  • Binnen de bestemming Wonen ter plaatse van de Breevaarthoek 2 tot en met 19 (doorlopend) zijn bouwvlakken opgenomen, waarin de bouwhoogte is beperkt tot 3 meter.

  • Binnen de bestemming Wonen ter plaatse van de percelen Bodegraafsestraatweg 125 en 125a zijn bouwvlakken opgenomen/gewijzigd naar aanleiding van verleende bouwvergunningen. Voorts zijn stroken grond ter weerszijden van het Watergraspad met een breedte van 5 meter bestemd tot Tuin.

  • Aan de bestemming Bedrijf ter plaatse van het garagebedrijf R. van Catsweg 681 is de aanduiding Verkooppunt motorbrandstoffen (vm) en de aanduiding luifel (sba-01) toegevoegd.

Het raadsbesluit tot vaststelling en het bestemmingsplan Plaswijck liggen met ingang van 22 juli tot en met 1 september 2010 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingsuren bij de Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda.

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het door de raad vastgestelde bestemmingsplan Plaswijck is te raadplegen/downloaden op de website van de gemeente Gouda, www.gouda.nl/bestemmingsplannen en de website van Vrom www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast is de analoge versie te raadplegen op www.gouda.nl/bekendmakingen onder het tabje gemeentepagina’s 2010.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan binnen de termijn van terinzagelegging door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat:

  • voor degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • voor iedereen, die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Degene die beroep instelt kan tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.

Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Gouda, 21 juli 2010

Naar boven