Ontwerpbestemmingsplan ‘Nes-Noord’ – Schagen

Burgemeester en wethouders van Schagen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Nes-Noord’ is opgesteld en ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied ligt aan de oostkant van de gemeente, ten noorden van de Nes en wordt voorts begrensd door de provinciale wegen N241 en N248 en de spoorlijn Alkmaar–Den Helder.

Het bestemmingsplan voorziet in een planologisch-juridische regeling om in het gebied woningbouw te ontwikkelen. De in het plangebied aangewezen woningbouwlocaties zijn globaal bestemd. Voor de concrete uitwerking van die locaties zullen uitwerkingsplannen worden vastgesteld. Er is een Beeldregieplan opgesteld waarin het woningbouwprogramma en de verkaveling op hoofdlijnen zijn aangegeven. Het woningbouwprogramma bevat maximaal 485 woningen.

Aan de noordwestzijde van het gebied is een ruimte opgenomen voor de bouw van een Orthopedagogisch Zorgcentrum (OZC). Hiervoor werd al op 23 februari 2010 een apart bestemmingsplan vastgesteld. Voorts zijn ook de bestaande sportvelden planologisch ingepast.

Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het Beeldregieplan liggen met ingang van 22 juli 2010 gedurende een termijn van zes weken, derhalve tot en met 1 september 2010, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, bij de Afdeling Ruimte, cluster Bouwzaken op werkdagen van 8.15–12.00 uur en ’s middags op afspraak.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen zijn eveneens digitaal te raadplegen via:

  • de gemeentelijke website: www.schagen.nl , rubriek: beleid en plannen, bestemmingsplannen, klikken op: in voorbereiding en nog niet geldende bestemmingsplannen, ‘Nes-Noord’.

  • de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Indienen zienswijze

Binnen genoemde periode van zes weken, kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 8, 1740 AA Schagen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen kunt u voor het maken van een afspraak contact opnemen met een medewerker van de Afdeling Ruimte, cluster Bouwzaken (0224-210479).

Schagen, 21 juli 2010

Naar boven