Vaststelling Bestemmingsplan Stationsgebied Hoogkarspel

De gemeenteraad heeft op 22 februari 2010, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het digitale bestemmingsplan ‘NL.IMRO.0498.BPHKSTLN2010-vg’ en de analoge versie ’Stationsgebied Hoogkarspel’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud plan

Bij het treinstation Hoogkarspel breidt de gemeente, in samenwerking met NS, het aantal parkeerplaatsenuit. De fietsenstallingen aan de oostkant van het stationsgebouw maken ruimte voor de nieuwe parkeerplaatsen. De fietsenstallingen worden naar de westkant verplaatst. Het nu vastgestelde bestemmingsplan maakt dit alles planologisch mogelijk.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 22 juli tot en met donderdag 2 september 2010 (zes weken) ter inzage op het gemeentehuis in Hoogkarspel. Het bestemmingsplan is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van inzage kunnen degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan, op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening, beroep instellen. Belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan kunnen eveneens beroep instellen.

Een beroepschrift moet gericht zijn aan: de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Indien beroep is gesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening is vragen om uitstel van een bepaalde maatregel. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij er binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend dat wordt gehonoreerd.

Naar boven