Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding RWZI, Dwarsweg te Ede’ en ontwerpbestemmingsplan ‘Milieucontour RWZI, Dwarsweg te Ede’

Van 22 juli tot en met 1 september 2010 liggen de ontwerpbestemmingsplannen ‘Uitbreiding RWZI, Dwarsweg te Ede’ en ‘Milieucontour RWZI, Dwarsweg te Ede’ met de daarbij behorende stukken ter inzage bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 (ingang Achterdoelen) in Ede.

Het plangebied ligt tussen de Dwarsweg en de A30.

De bestemmingsplanherzieningen maken uitbreiding van de rioolwaterzuivering met filterbassins mogelijk. Deze nieuwe filterbassins zorgen voor de verwijdering van extra fosfaten uit het water. Hiermee kan worden voldaan aan de doelstellingen minder fosfaten te lozen. Verder is het noodzakelijk de milieucontour aan te passen. Het ene plan maakt de uitbreiding van de bassins mogelijk, het andere plan regelt de uitbreiding van de milieucontour. Beide plannen doorlopen gelijkertijd de procedure.

De plannen en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via:

http://www.ede.nl/bestemmingsplannen

Op deze website vindt u een link naar de ontwerpbestemmingsplannen op de landelijke voorziening Ruimtelijkeplannen.nl.

De landelijke voorziening kunt u ook rechtstreeks benaderen via:

www.ruimtelijkeplannen.nl

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=ede&striVersion=STRI2008

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u:

  • een schriftelijke zienswijze over de ontwerpbestemmingsplannen zenden aan de gemeenteraad, Postbus 9024, 6710 HM Ede of per fax (0318) 680 180;

  • een mondelinge zienswijze over de ontwerpbestemmingsplannen kenbaar maken bij mw W. Verbeek, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. (0318) 680 828.

Ede, 21 juli 2010

Naar boven