Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt’

De gemeenteraad van Haaren heeft op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 3 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt’ gewijzigd vastgesteld. Tevens besloot de raad geen exploitatieplan voor de gronden vast te stellen.

Met dit bestemmingsplan zullen alle op dit moment nog geldende bestemmingsplannen voor de gehele bebouwde kom van Helvoirt komen te vervallen. Tot de bebouwde kom van Helvoirt worden ook de volgende straten gerekend: Eikendonk, Berkendreef en Dennenweg. Deze straten maken dus ook deel uit van het nieuwe plan ‘Kom Helvoirt’.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van 31 december 2009 zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot wijziging van het plan. Ook zijn er ambtshalve wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn te vinden in de nota van zienswijzen en wijzigingen. In de nota van zienswijzen en wijzigingen is beschreven hoe is omgegaan met de ingediende zienswijzen. De gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan heeft betrekking op de regels, verbeelding en de toelichting.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen tijdens de kantooruren (op werkdagen van 9.00–12.00 uur en op donderdag ook van 15.00–19.00 uur) met ingang van 22 juli 2010 gedurende zes weken tot en met 1 september 2010 ter inzage in de hal van het gemeentehuis aan het Mgr. Bekkersplein 2 te Haaren. Het bestemmingsplan en de overige stukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website (www.haaren.nl).

Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt. Deze belanghebbenden kunnen wel tegen de wijzigingen in het vastgestelde plan beroep instellen.

Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

21 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven